Folkeskolen trækkes i den forkerte retning

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er hoppet på regeringens limpind og er nu på vej til at skrive under på et folkeskoleforlig, der trækker den danske folkeskole i den forkerte retning

07. juni 2013, 12:47

Jeg kritiserer skitsen til forliget for ikke at gøre børnene dygtigere og for helt at mangle fokus på skolernes og forældrenes frihed. Jeg opfordrer derfor nu VKO til at trække stikket og vente med at indgå et folkeskoleforlig, indtil der atter er et borgerligt flertal i Folketinget.

Det er jo absurd at høre på, at spørgsmålet om en lektiecafé fra eller til skulle redde folkeskolen og igen gøre de danske børn til de dygtigste i verden. Det er nødvendigt i stedet at sætte høje målbare og faglige standarder for folkeskolen, belønne de dygtige skoler og lærere og reformere læreruddannelsen. Det får vi kun gennemført, hvis de borgerlige partier står sammen og venter med reformen til efter næste valg.

Folkeskoleforliget tegner til at sætte skolerne i en alt for stram spændetrøje uden frihed for hverken skolerne eller forældrene. En fri og sund folkeskole kræver, at vi stiller høje krav til skolerne, men samtidig giver dem friheden til og ansvaret for selv at nå dem. Så kan forældrene vælge den skole, der passer dem og deres børn bedst - i stedet for, at det er os på Christiansborg, der skal styre alting i detaljer. Det er forældrene meget bedre til.