Gode Gerninger i Viborg Kommune hjælper børn i Syrien

Gør en god gerning og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet, når DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

24. januar 2021, 18:13
Fra venstre Vilhelm 6 år, Phillip 9 år og Frederik 4 år fra Løvel gør en god gerning ved at læse højt for hinanden og deres marsvin Buller-fnisen og Hagrid.

VIBORG Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole eller bag en kage til én du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Frem til Danmarks Indsamling lørdag den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for børn, der er hårdt ramt at coronakrisens konsekvenser.

Tiden med corona er generelt svær for mange. Det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i ens eget lokalmiljø samtidig med, at man hjælper børn i nød langt fra Danmark. Med dette udgangspunkt aktiverer partnerskabet børnene i Viborg Kommune:

- Børnene i Viborg Kommune kan gøre en enorm forskel i indsamlingen af penge til Syriens nødlidende børn. For hver lille Gode Gerning de gør og registrerer på hjemmesiden, kommer der penge til Syriens børn. Det er en let måde at hjælpe på ved at sætte sig selv i spil helt lokalt, som samtidig giver hjælp internationalt, siger børnekulturkonsulent Rikke Skovsbo.

De yngste borgere i Viborg Kommune får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet, FDF og Viborg Bibliotekerne kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør:

- Der er talrige måder at gøre Gode Gerninger på. Mangler man inspiration, kan man gå på Viborg Bibliotekernes Facebookside og hjemmeside. Her kan man finde mange forslag til, hvordan man kan hjælpe og glæde andre. En af de gode gerninger, jeg synes bedst om, er den Gode Læsegerning – hvor man læser højt for andre. Det er en god gerning, der både rummer nærhed, fordybelse, fantasi og viden, og hvad er mere fantastisk i denne corona-nedluksningstid end en god historie?, spørger børnekulturkonsulent Rikke Skovsbo.

Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man ved at kontakte Viborg Bibliotekerne eller på godegerninger.nu, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit velfortjente godhedsdiplom til opslagstavlen derhjemme.