17-årig dømt for vold i Frederiks

Ung mand fra Frederiks er i dømt 40 dages betinget fængsel for vold i anlægget i Frederiks

20. januar 2021, 14:24

VOLD En 17-årig mand fra Frederiks er blevet kendt skyldig i vold i anlægget i Frederiks den 30. september sidste år.

Sagen mod en 14-årig dreng, som også skulle have været med til at udøve volden, er droppet på grund af drengens unge alder på gerningstidspunktet.

Af anklageskriftet fremgår det, at volden blev begået ved 22-tiden, da den voldsramte mand blev væltet omkuld. Han fik sat et knæ i brystet og slået flere gange i ansigtet og på kroppen med knyttet og flad hånd. Desuden blev han, ifølge tiltalen, sparket flere gange på kroppen. Den 17-årige, der ikke tidligere er straffet, nægter sig skyldig.

Ved 00.50-tiden den 1. oktober henvendte den voldsramte sig på skadestuen med blåt mærke på højre kind, hævelse af overlæben, blå mærker på ryggen hen over skulderen samt to områder med blodudtrækninger. Retten vurderede den voldsramte og et vidnes forklaring som troværdige og detaljerede, modsat den tiltaltes forklaring. De lægefaglige oplysninger vægtedes også tungt. Dog fandt retten det ikke bevist, at den voldsramte blev slået i ansigtet med knyttet næve. Retten lagde vægt på, at volden blev udøvet af flere i forening og fandt sted uden nogen rimelig anledning. På den anden side blev der lagt vægt på tiltaltes unge alder og gode personlige forhold, samt at volden ikke påførte den ramte nogen væsentlig skade. To dommere stemte for 40 dages fængsel, mens en mente, at 60 dages fængsel var den rette sanktion. Dermed endte det med 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på to år. Tiltalte skal efterkomme en eventuel afgørelse fra ungdoms-kriminalitets-nævnet om bekæmpelse af ungdoms-kriminalitet.