Biograf-formand ser frem til OO7 i april

Karup Bio er foreløbig lukket på grund af covid-19-restriktioner. Biografformand tror dog på et bedre 2021

13. januar 2021, 13:38
Biografformand Frank Johansen håber, at biografen kan åbne igen til foråret - meget gerne med premieren på den nye James Bond-film.

BIOGRAF 2020 var ikke et godt år for Karup Bio og de øvrige danske biografer. Det skyldes covid-19.

- Det var et træls år biografmæssigt, siger biografformand for Karup Bio, Frank Johansen.

Der var kun cirka halvdelen af det normale antal biografgængere i Karup Bio, hvilket svarer til landsgennemsnittet.

Tre måneder i foråret

Biografen lukkede på grund af covid-19-restriktioner tre måneder i foråret. I sommerferien var biografen lukket - som den plejede. Fra den 10. december og foreløbigt frem til den 17. januar er biografen også lukket på grund af restriktionerne.

- Den tid vi havde åbent i 2020 gik det fint, fortæller Frank Johansen.

Der blev passet godt på publikum med afstand, afspritning og vagt ved døren. Man sikrede sig, at alle forholdsregler blev overholdt.

- Folk har ikke virket bange for at komme i biografen. Vi har også gjort vores til, at folk kan føle sig trygge, siger han.

December plejer at være den helt store måned for Karup Bio. Der var planlagt tre film om dagen.

Biografen drives af frivillige og har ingen lønudgifter. Men lukningen har ramt indtjeningen. Biografen har søgt om at få dækket de faste omkostninger i foråret, og det har givet gevinst. 62.000 kroner netto har biografen fået i kompensation.

Landets biografer er også ramt af, at der ikke er så mange gode film på markedet på grund af covid-19. Mange af de gode film, der er blevet lavet, er kommet til streaming-tjenesterne. Den 2. april er der dog premiere på en rigtig god film - den nye James Bond OO7, der kommer efter halvandet års forsinkelse.

- Jeg tror, de nuværende restriktioner bliver forlænget, men jeg håber, at vi kan åbne til foråret, og at vi sammenlagt får et publikum på 75 procent for året i forhold til det, vi plejer, siger han og tilføjer:

- Det vil sateme være godt, hvis vi kan starte ud i april med premieren på 007, smiler han.