Passager-bookinger i Karup stiger

Den 2. november genoptog flyselskabet DAT de daglige flyvninger mellem Midtjyllands Lufthavn og København, og efter en stille start er passagertallet stigende

18. november 2020, 06:19
Antallet af passager-bookinger er stigende, oplyser Frans Bjørn-Thygesen, der er lufthavnschef i Karup. Foto: Henrik Ole Jensen

LUFTHAVN Passagertallet på ruten Midtjylland-København er stille og roligt på vej op, efter at flyselskabet DAT genoptog flyvningen på ruten efter coronapausen den 2. november, oplyser lufthavnschef i Midtjyllands Lufthavn, Frans Bjørn-Thygesen.

DAT er gået i gang med tre daglige afgange, hvilket er et stykke fra de syv, som flyselskabet har været oppe på tidligere.

- Vi havde en stille start med 90 bookinger de første par dage, men DAT startede jo også med kort varsel. Siden har vi skruet op for markedsføringen og har set en positiv passagerudvikling, også frem i tiden, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Han fortæller, at antallet af bookinger de seneste dage er oppe på 390.

Belægning på 40 procent

Direktør hos DAT, Jesper Rungholm, fortæller, at det på grund af støtteordningen er rentabelt med en passagerbelægning på 40-50 procent svarende til 20 passagerer per afgang. Normalt er belægningen på 50-60 procent. Og lige nu er belægningen 40 procent på de mest attraktive afgange, oplyser Frans Bjørn-Thygesen.

- Jeg ved ikke, om vi er tilfredse. Vi vil jo gerne have fyldte fly, men vi er jo til for at løse en opgave primært for erhvervslivet. Glædeligvis kan vi jo se, at der også er private passagerer på flyene, siger han.

Han fortæller, at nedlukninger på grund af corona-restriktioner og hjemmearbejde kan have indflydelse på antallet af passagerer på sigt.

Årets udgang

Lige nu varer støtteordningerne ind til årets udgang.

- DAT stiller jo ingen garantier, og det er aftalt, at hvis der ikke er passagerer nok, så lukker DAT ruten ned igen, men det er der ingen planer om, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Lufthavnen får også del i hjælpepakken, og lige nu er der medarbejdere, der er sendt på jobfordeling, afspadsering og kursus.