En campingsæson med op- og ned-ture

Et katastrofalt forår blev afløst af en god sommer og godt efterår hos Hessellund Sø-camping

06. november 2020, 12:00
Sådan så det ud, da der var Lilholt-koncert på Hessellund Sø-camping i 2019. I år var der ingen koncert. Men sæsonen blev reddet af en god sommer og et godt efterår. Foto: Morten Marboe.

CAMPING Med de nye corona-restriktioner er ejeren af Hessellund Sø-camping, Jørgen Tang Hansen, glad for at camping-sæsonen er ovre. En mærkelig sæson, som har stået i coronaens tegn. Der er plads til 1000 gæster.

Foråret var jo fuldstændig en katastrofe, og hvis du havde spurgt mig i maj om, hvordan det gik, så havde du fået et andet svar end nu. For sommeren var en smule bedre end den plejer, og vi har haft et godt efterår. Så det er faktisk ikke gået så galt, fortæller Jørgen Tang Hansen.

Godt tilfreds

Så alt i alt er han nogenlunde godt tilfreds med sæsonen, selv om flere aktiviteteter og arrangementer blev aflyst, heriblandt Karup Å-markedet med Lars Lilholt på scenen. Det var den 20. juni. Denne begivenhed plejer at trække 2500 overnattende gæster til.

I foråret var alle i chok. Coronakrisen begrænsede store dele af det offentlige samfundsliv, og der var kun cirka tre fjerdedele af det sædvanlige antal gæster på pladsen. De udenlandske gæster var der ingen af.

Sensommeren blev dog rigtig god i takt med det gode hjemlige campingvejr, i sær tre uger efter ferien. Danskerne strømmede til, hvilket blandt andet skyldtes, at folk ikke kunne komme ud at rejse.

Ekstra fokus

Mange af dem, som ikke plejede at campere, dukkede op med telt og campingvogn.

Coronasituationen har betydet ekstra fokus på hygiejne og rengøring.

- Det har ikke været så bøvlet som man skulle tro. Fra den 20. september og frem skulle der bæres mundbind i cafeen, men ellers ikke, fortæller han.

En ny sæson starter igen i marts.