Skelhøje blev ikke det bedste sted at bo - denne gang

Borgerne i Skelhøje havde kastet sig ind i kampen om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune, men de blev overhalet af tre andre lokalområder

20. august 2020, 05:45
Købmandsgården i Skelhøje er et af de håndgribelige beviser på, at borgerne i Skelhøje virkelig vil deres by. Desværre var det ikke nok til at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Arkivfoto

Skelhøje Du kan være helt sikker på at blive budt velkommen, hvis du flytter til Skelhøje.

Det var bare et af de mange punkter, Skelhøje Borgerforening slog på, i den nominering de havde lavet af Skelhøje til konkurrencen om at blive »Årets Lokalområde«.

Borgerforeningens formand, Thomas Rosenslør, skriver i nomineringen, at alle bliver budt velkomne med en buket og en billet til byens næste fællesspisning.

For folk i Skelhøje vil byen og dens borgere det bedste, og de forstår at stå sammen. Borgerforeningen kan bryste sig af, at 140 ud af byens 200 husstande er medlemmer af foreningen, og det er hele tiden målet at blive endnu bedre.

- Vi forsøger konsekvent at gøre os 10 procent bedre, når vi gentager et arrangement. Vi arbejder konkret med, hvordan vi favner flest mulige generationer, da det er med til at skabe nye og stærke relationer mellem tilflyttere og indfødte, lyder det i nomineringen.

Det er specielt fællesspisninger, byfester og halloween, der trækker byens folk sammen i et fællesskab på tværs af generationerne.

Frederiks er med

Selv om det lyder som rigtigt gode egenskaber, hvis man overvejer at flytte til Skelhøje, så var det ikke nok til at komme med i finalen om at blive »Årets Lokalområde«, en konkurrence Viborg Kommune udskriver hvert år.

Denne gang bliver det Sdr. Rind/Rindsholm, Ulbjerg og Frederiks, der får besøg af medlemmerne i Landdistriksudvalget. Vinderen af konkurrencen får 50.000 kroner, mens der er 25.000 kroner til både nummer to og nummer tre.

Det er 13. gang, at konkurrencen er udskrevet. Sidste år var det Rødkærsbro, der løb med førstepladsen.

Vinderen bliver offentliggjort 7. september.