Godt nyt til hus- og havefolket

Genbrugspladserne i Stoholm, Ørum, Karup, Møldrup, Bjerringbro og Viborg åbner igen for private tirsdag den 31. marts 2020. Dog med visse restriktioner

31. marts 2020, 08:34
Genbrugsstationerne åbner igen. Dog med begrænsede adgangsforhold. Arkivfoto: Morten Marboe

Genbrugsplads Der er godt nyt til alle de mange, der i øjeblikket får gjort ekstra meget hjemme på egne matrikler, og som derfor har affald, der hober sig op.

Sundhedsmyndighederne vurderer nemlig, at kommunerne kan åbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges. Viborg Kommune har derfor besluttet at åbne alle genbrugspladser fra tirsdag. De opfordrer dog til, at alle vurderer behovet nøje, før de tager på genbrugspladsen.

Adgangskrav

For at sikre en hensigtsmæssig betjening og begrænset kø ved genbrugspladserne etableres indtil videre en adgangsmodel baseret på nummerpladenummer. Det er sluttallet i nummerpladen, der giver adgang på forskellige dage. Har du et lige tal i slutnummeret (f.eks. BT XX. XX2) på din bils nummerplade, har du adgang tirsdag den 31. marts. Har du et ulige slutnummer, har du adgang onsdag den 1. april. Herefter følges lige slutnumre på lige datoer og ulige slutnumre på ulige datoer.

Retningslinjer

Viborg Kommune anbefaler desuden, at der kun er én person pr. bil, så forsamlingsforbuddet på max. 10 personer kan opretholdes.

Også følgende retningslinjer skal overholdes:

Hold minimum 2 meters afstand til hinanden og til personalet

Overhold personalets anvisninger, så antal biler på pladsen begrænses

Medbring egen skovl og kost og del ikke redskaber med andre

Forvent kødannelse ved indgang til pladsen og følg de anvisninger som trafikvagten viser dig

Vær klar til effektiv aflæsning - hurtigt ind og hurtigt ud. Sorter hjemmefra.

Undgå så vidt muligt at benytte toiletforholdene på pladsen

Vask hænder eller sprit hænderne af, når du har været på genbrugspladsen

Der vil kun være plads til et begrænset antal biler på genbrugspladserne ad gangen, og pladsmedarbejderne vil gøre deres bedste for at vejlede – på afstand.

Kapaciteten på pladserne vil være reduceret til omkring en tredjedel af det normale, og Viborg Kommune appellerer derfor til, at den enkelte vurderer, om det er nødvendigt at komme på genbrugspladsen i den nuværende situation.

Besøger man genbrugspladserne, må man forvente længere ventetid, og vi beder derfor om, at alle bevarer tålmodigheden og det gode humør i køen.

Det skal bemærkes, at erhvervsvirksomheder vil have prioritet til pladserne.

Åbningstider for den enkelte genbrugsstation kan findes på revas.dk