Einstein i Karup

17. februar 2020, 09:16
Den første aften med et livestreamet universitets foredrag i Karup Kultur- og Forsamlingshus blev betegnet som en overvældende succes. Foto: Martin Ditlevsen

Karup Som et nyt tilbud i Karup Kultur- og Forsamlingshus tilbydes i foråret livestreaming af offentlige naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet. Med foredragsserien kan du komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.

Foredragene er gratis. Der er adgang for alle. Det første foredrag i Karup Kultur- og Forsamlingshus fandt sted tirsdag aften den 4. februar. Emnet for aftenens foredrag var Einsteins relativitetsteori.

Martin Ditlevsen, Karup Kultur- og Forsamlingshus betegner aftenen som en overvældende succes med godt 30 tilhørere, der i foredraget ved hjælp af simple animationer fik indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser.

Der var under foredraget mulighed for dialog med foredragsholderen, fysiker Ulrik Uggerhøj via sms.

Det næste foredrag i rækken vil blive afviklet den 18. februar, og her handler det om kvantecomputeren, der for alvor kan komme til at revolutionere databehandlingen mere, end det allerede er sket. Senere på sæsonen blændes op for foredrag, der handler om virus, fremtidens natur, dybhavet og meget andet.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet