Murat sætter den gode smag og kvalitet højest

16. januar 2020, 15:18
1 af 2 Murat (th) og Ali i restauranten på Østergade. Her kan man både få take-away pizza og en god bøf med rødvin serveret på restauranten. Foto: Arkivfoto
2 af 2 Murat Topuz har en drøm om at få lavet en ny facade på restaurant Pizza og Kebabhouse i Karup. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Bagbutikken omhandler de personer, der er kendt for deres arbejde i byens butikker. Denne gang har vi talt med Murat Topuz fra Restaurant Pizza og Kebabhouse i Karup.

Hvordan står det til lige nu på Restaurant Pizza og Kebab?

- Det står rigtig godt til i butikken idag efter snart ni gode år. Vi skal dog alle være opmærksomme på, at hvis butikkerne i byen skal blive ved med at eksistere, så skal man som borger huske at bakke dem alle op.

Venter der forandringer i 2020?

- Jeg vil gerne renovere restaurantens køkken, og jeg regner med, at vi får lagt nyt gulv. Derudover overvejer vi stærkt, om vi skal have lavet en ny facade i 2020.

Det har lige været jul og nytår. Hvilke opgaver og udfordringer gav det?

- Mellem jul og nytår havde vi godt travlt. Den største opgave i den periode er at kunne bibeholde den gode kvalitet og smagen, selv om der er travlt. Vores nytårsmenu er utroligt populær. Det skulle den gerne blive ved med at være.

Er du tilfreds med dit karriere-valg?

- Jeg har ikke et eneste sekund fortrudt mit valg. Det skyldes ikke kun butikken, men også det netværk jeg har fået i Karup. Borgerne i vores lille bysamfund er fantastiske.

Er Karup stedet, hvor du bliver, eller er der nye opgaver, der kan være tiltrækkende?

- Der er og har været mange nye muligheder for os. Men som det er lige nu, tænker jeg ikke på andre forretninger. Jeg bliver i Karup.

Du er en del af Karup Handels- og Erhvervsforening. Hvad laver du ellers i din fritid?

- Ja, jeg har været medlem, siden jeg startede. Jeg synes, det er utrolig vigtigt at bakke op om foreningen, da vi her er med til at støtte op omkring de årlige arrangementer i byen. Jeg spillede en del fodbold i mange år i byen og på byens seniorhold. Men dette er lagt på hylden i et års tid, da det bliver svært at finde tiden, når vi også venter os en lille dreng. Ellers er det meste af min fritid lagt som timer i forretningen.

Hvad er det bedste ved den by og egn, du bor i?

- Der er mange gode fordele og plusser ved at bo i Karup og omegn. Det største plus er helt klart borgernes samvær og det store arbejde, som de frivillige gør for byen. Jeg synes, alle i byen gør en stor indsats for, at der er liv i byen. Borgerne, Handelsforeningen, Lions Club, bypedellerne og de andre frivillige. Det er ikke mange byer, hvor man ser dette.

Når du slapper af, hvordan foregår det så?

- Jeg kobler altid af derhjemme med et glas vin eller i butikken med et fyraftensglas, imens jeg sidder og ordner diverse papirarbejde. Når tiden er til det, elsker jeg også at koble af med en tur i svømmehallen og få koblet helt af i spabadet efterfølgende.

Er der en film eller en bog, du gerne vil anbefale til andre?

- Kvinden i Buret af Jussi Adler-Olsen er min yndlingsbog. Som film er det Jagten på Lykke af Will Smith og hans søn. Det er en film, der handler om en meget fattig mand, som går igennem rigtig meget for til sidst at nå sit mål.

Har du et forbillede? Og hvorfor?

Mit største og eneste idol og forbillede er helt klart min egen far. Han kom til Danmark for 34 år siden og har været selvstændig igennem 30 år næsten. Han er fundamentet for, hvad jeg er og har opnået den dag idag.