Rockrevival i Karup

Karup Kultur- og Forsamlingshus skal renoveres, og det skal der bruges penge til. Lokale foreninger er gået sammen om et støtte-arrangement. Den 27. marts inviterer de til popbal og nostalgif

19. november 2019, 14:15
Foreninger på tværs i området står bag rockrøddernes genopstandelse, når der til marts afholdes et brag af en nostalgifest i Karup til støtte for Kultur- og Forsamlingshuset. Foto: Pia B. Jakobsen

Rockrødderne Tilbage i 1962 etablerede en gruppe håbefulde, unge teenagedrenge »Teenageklubben«. De ønskede fest og mulighed for at møde unge piger, og det lykkedes til fulde, eftersom de fik arrangeret Popballer hver søndag eftermiddag. De var endda så heldige at få sammensat et husorkester »The Barbed Wires« til Karup Forsamlingshus.

Popballernes bagmænd og repræsentanter for de musikere, der spillede op til ballerne dengang i tresserne, samledes forleden for første gang siden de glade tressere for at lægge en slagplan for en rockrevival. Denne gang med ønsket om at samarbejde om et støtte arrangement til fordel for Karup Kultur- og Forsamlingshus.

Karups folkelige kulturarv

Niels Ove Monberg, formand for Teenageklubben i en periode i tresserne, havde fået Lokalhistorisk Arkiv til at samle artikler og annoncer fra den tid, så minderne stod helt skarpt. Det var nu ikke nødvendigt. Snakken gik lystigt, allerede da døren blev åbnet til Karup Kultur- og Forsamlingshus:

- Når man nu står i de her rammer, kan man godt huske den første kinddans. Det var en fantastisk tid, lød det fra flokken, der blandt meget andet også genkaldte sig crepe-papiret, som man satte på lamperne der søndag eftermiddag, når de mere og mere populære »Popballer« blev afholdt i Karup.

Flemming Jacobsen, der var blandt den gruppe unge mænd, som stod bag Teenageklubben, konstaterede, at rock´n roll musik var en måde at flere kvinder til Karup, som faktisk blev et rock´n roll mekka med store besøgstal dengang i tresserne.

- Så blev vi ret populære. Det var dejligt, husker han.

Make love not war

Fredag den 27. marts lægger Karup Kultur- og Forsamlingshus så atter rum til de gæve herrer, der har besluttet at invitere 100 fest- og popglade gæster indenfor til et brag af en nostalgiaften.

Allerførst skal der spises lækker mad. Det skal være mad fra tresserne. Når gæsterne er mætte og har fået snakket af, vil et par herrer fra den nu lidt aldrende Teenageklub fortælle lidt om perioden dengang, hvor Karup Forsamlingshus havde sit eget husorkester. The Barbed Wires var et populært band, der i 1962 vandt jysk mesterskab i pigtrådsmusik, og som foruden i Karup også spillede i både Brande og Hamburg. Og så skal der danses - både med og uden rollator.

Barbed Wires og The Pets

Det legendariske popband, The Barbed Wires, genopstår ved Kurt Krøjgaard, Bjarne Nøreng og et par nye mand. De spiller et par numre. The Pets er klar i kulissen. De vil ligeledes finde de gamle numre og pigtrådsmusikken frem.

Om det bliver med langt hår, bakkenbarten, stramme bukser, hvide skjorter og smalle slips som dengang vil tiden vise. Da kom pigerne med højt, touperet hår, i korte strutskørter og flade sko. Den mundering er også velkommen, er de herrer ganske enige om.