Julen er begyndt hos Camillas Blomster

Den sniger sig ind lige så stille. Langsomt kommer den fra baglokalet og ind i butikken. Julen er over blomsterbutikken i Frederiks

18. november 2019, 15:50
1 af 2 Camilla med årets første julebuket. Julebuketter er et stort hit i hele november og december. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Camillas Blomster fremstiller og sælger friske vinterkranse til blomsterbutikker i et stort opland. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit Faktisk blev julevarerne bestilt inden sommerferien, for sådan er det at have butik. Der skal tænkes frem - langt frem. Men når man så ovenikøbet er en blomsterbutik som Camillas Blomster, handler det også om at vise varerne i god tid. Derfor kom de første julerier ind i baglokalet allerede omkring efterårsferien.

- Mange kommer for at få inspiration til at lave julepynten selv, forklarer Camilla Jespersen, der står som ejer af Camillas Blomster. Hun har erfaret, at mange kommer forbi allerede i oktober for at snuse lidt til julen og lade sig inspirere til årets juledekorationer. Derfor har baglokalet længe bugnet af julenips, lys, mos og praktiske foranstaltninger, så folk selv kan lave flotte dekorationer.

Friske kranse

I butikken lige nu har Camilla, Jeanette og Ingelise travlt med at fremstille vinterkranse. Blomsterbutikker fra et opland, der rækker både til Silkeborg, Herning og Aalborg kører jævnligt omkring Frederiks for at få en frisk sending. For det er netop det, det handler om, forklarer Camilla:

- Kransene skal være friske med friskklippet grønt, og det er de. Vi klippede i går og laver kransene i dag, hvor de bliver hentet og kørt ud i butikkerne. Mange går på kirkegården her op til jul, så efterspørgslen er kun stigende fra nu og frem til nytår.

Blomster og specialiteter

Hos Camillas blomster kan man foruden smukke buketter og velkomponerede dekorationer også få lavet en kurv med lækkerier og specialiteter, som man ikke lige finder i dagligvarebutikkerne. Prisniveauet er spiseligt, lover Camilla. En stor del af kunderne går netop efter forkælelser. Det er butikken bestemt leveringsdygtig i.

Jul og mode

At farverne skifter fra jul til jul er ikke nyt. Men set over en længere årrække, erkender Camilla, er det de traditionelle, mørkerøde nuancer, der er mest salg i, ligesom folk efterspørger glimmer og naturmaterialer som kogler og grene. Som blomsterdekoratør har hun også selv et blødt punkt for naturmaterialerne:

- Jeg elsker usle, krogede pinde fyldt med mos. Det giver mulighed for at lege med overflade og linjer, så der er ofte et naturtema i det, jeg laver her, forklarer hun.

Selv tager hun af og til ud og laver blandt andet juledemonstrationer, hvor folk har hyret hende til at vise og fortælle, hvordan man bruger tingene rigtigt.

- Det er vigtigt at arbejde med faconer, proportioner og kontraster for at få et godt resultat.

Og det er godt at komme ud og forklare, hvorfor man gør, som man gør. Det lærer jeg også af, slutter Camilla, der mens hun har snakket med Ugeavisen har fabrikeret årets første julebuket.

Så er julen i gang.