Koncertfortælling i Karup Kirke

Karsten Holm, der tidligere har optrådt i Karup Kirke med fortællingen om Johnny Cash, fortolker Carl Nielsen søndag den 24. november

16. november 2019, 15:16
Karup Kirke danner ramme om koncerten med Karsten Holm den 24. november. Foto: Pia B: Jakobsen

Karup Det bliver en poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi ”Min Fynske barndom”, når Karsten Holm med “Carl i kirken” tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn. Eksempelvis da han finder ud af, at køkkenbordet egentlig er et forhenværende spinet, et slags klaver med strenge, eller da han laver små melodier ud af brændestykker. Som publikum får man rum til at danne sig de billeder, der opstår, når Karsten Holm & trio fremfører et bredt udsnit af sangene.

Musikalsk fortolker ”Carl i kirken” komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Karsten og Carl

Karsten Holm kommer fra et hjem, hvor højskolesangbogen bliver flittigt brugt ved enhver lejlighed. Når Karstens familie er samlet, er det et sikkert programpunkt, at højskolesangbogen bliver delt rundt. Så foreslår værten en sang, og som regel fører det endnu en sang med sig, og tit bliver det til mange, sunget på bedste højskolemaner. Mange af disse sange har Carl Nielsen skrevet musikken til.

- Højskolesangbogen og i særdeleshed Carl Nielsen er en del af mit musikalske DNA. Derfor har det i arbejdet med koncertfortællingen været særdeles spændende at fordybe sig i komponistens liv og baggrund, siger Karsten Holm.

Carl i kirken består af Karsten Holm, vokal, guitar, Thomas Reil, piano og arrangør, Anders Nyløkke, kontrabas og Mads Bo Erhardsen, saxofoner med mere.

Koncertfortællingen foregår i Karup Kirke og varer cirka 60 min. Der er fri entré.