Huen fås i tre forskellige farver

Viborg Gymnasium & HF holder åbent hus for sine fire uddannelser den 9. november

08. november 2019, 13:03
Pressefoto

VIBORG Rød, blå eller grå?

Det er ikke en konkurrence om at vælge favoritkuløren, men bag de tre farver gemmer sig hele fire forskellige uddannelser, som Viborg Gymnasium & HF tilbyder, og som kan sikre dig enten den røde STX-hue, den blå HF-hue eller den grå EUX-hue.

Det er således ikke for meget at tale om en regulær uddannelsesbuffet, når Viborg Gymnasium & HF lørdag den 9. november holder åbent hus for kommende elever på hjemmeadressen Skaldehøjvej 12 i Viborg.

Den røde hue

På den 3-årige STX har skolen spændende studieretninger inden for science, biotek, sprog i massevis, musik, samfundsfag eller det internationale.

Som det eneste gymnasium i landet tilbyder VGHF nu Mediefag og Informatik og samarbejder med blandt andre TV Midt Vest og EON Reality.

I løbet af de tre år er der en sprogrejse, en studietur og faglige ekskursioner i de enkelte fag, så skolefagene får en sammenhæng med den omkringliggende verden.

Den blå hue

På den 2-årige HF vælger man en fagpakke, og der er både til dem, der gerne vil noget med uniformer, pædagogik, kommunikation, innovation, design og arkitektur.

I løbet af uddannelsen skal man i praktik på steder, som passer til fagpakken, og derudover er der en studierejse.

Som noget helt særligt har VGHF den Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. På tre år bliver man både HF-student og får en visuel grunduddannelse.

VGHF samarbejder med The Animation Workshop i Viborg – et kraftcenter indenfor Animation i Danmark. Eleverne arbejder med tegning, animation og medier - og kan efterfølgende søge både kreative og andre videregående uddannelser.

Den grå hue

EUX-landbrug, som udbydes i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole, er den største EUX-uddannelse af sin art i Danmark.

Der er lige nu ikke mindre end 70 EUX-elever på de to skoler, yderligere 30 er ude i praktik, og når de er færdige med deres 4-årige uddannelse, er de både faglært landmand og student med adgang til de videregående uddannelser.

Mere end blot studier

På Viborg Gymnasium & HF får eleverne de bedste muligheder for at løfte deres faglige niveau, og alle er en del af skolens elev- og studiemiljø.

Der er masser af muligheder på skolen for at dyrke det, man interesserer sig for, det være sig idræt, kor, musik, musical, molekylær gastronomi eller opdigtet onsdag!

Så der er med andre ord både plads til faglighed, fællesskab og nysgerrighed i de fine rammer på Skaldehøjvej 12.