Karup Stream Challenge

07. november 2019, 08:22
De to våde vindere af makkerkonkurrencen. Foto: Jens Thybo

Hjemmeværnskonkurrence Lørdag den 26. oktober 2019 blev Karup Stream Challenge (KSC) afholdt for 3. år i træk af Hjemmeværnseskadrille 277 Karup (HVE277 Karup), fortæller eskadrillechef, Michael Hertz, til Ugeavisen Karup.

KSC er en hjemmeværnskonkurrence for enkeltkæmpere og makkerpar, der blev afholdt som en lille lokal hjemmeværnskonkurrence i Karup Ådal. Idéen til konkurrencen er opstået hos delingsfører Steen Hansen fra Security Force delingen i HVE277 Karup. Steen er også den drivende kraft bag konkurrencen.

Konkurrencen handler om militære færdigheder, som skydning, førstehjælp og taktik på en sjov og anderledes måde, og da det nu foregik i Ådalen, selvfølgelig også om vand.

Deltagerne bliver våde – meget våde. Her er mange vandløb og vådområder. En konkurrence i konkurrencen er disciplinen vandløbssprint, hvor det gælder om at løbe gennem et vandløb på tid.

Arrangementet er i løbet af de par år, det er løbet af stablen, vokset lidt i både udfordringer og deltagere. I år var der deltagere fra både Hær-, Marine- og Flyverhjemmeværnet, samt gæster fra en reserveenhed i Tyskland.

Vindere KSC 2019

Enkeltmandskonkurrencen blev vundet af Peter Dyhr Jensen, Hjemmeværnseskadrille 277 Karup. Makkerkonkurrencen af Mikkel Rønne og Jesper Andersen, Hjemmeværnskompagni Skanderborg. Vandløbssprint enkeltmand vandt Martin Dam Bräuner, Hjemmeværnseskadrille 277 Karup. Vandløbssprint for makkere vandt Janosch Bielsky og Richard van Lipzig, Reservistenverband Niederrhein, Tyskland.