112 Flugtbilist fra Karup er fundet

En 71-årig mand er sigtet efter færdselsdrab på værnepligtig i Karup

15. oktober 2019, 11:34
Arkivfoto: Martin Ballund

Karup Politiet foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 71-årig mand, der nu er sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheldet mandag den 7. oktober om aftenen ved Flyvestation Karup, hvor en 22-årig soldat blev dræbt.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var optagelser fra et videokamera i Sunds, som var opsat 16 kilometer fra uheldsstedet, der førte politiet på sporet af flugtbilen.

På videooptagelsen sås en VW Up, der kunne være identisk med flugtbilen, der cirka et kvarter senere kunne ses på en videooptagelse fra Flyvestation Karup, hvor færdselsuheldet skete.

Fra videooptagelsen i Sunds kunne politiet konstatere, at der langs siden af bilen var påsat en streamer. Streameren kunne kobles til en virksomhed, der under den videre efterforskning blev identificeret, hvorefter den nu sigtede mand også blev identificeret.

Bil fundet på bopælen

Flugtbilen blev ligeledes fundet på sigtedes bopæl med skader på front og forrude, og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

Den 71-årige mand er løsladt efter endt afhøring, da der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Den sigtede erkender sig delvist skyldig, idet han dog har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var et rådyr, han havde påkørt.

Politiet vil gerne sige tak for de mange henvendelser, de har fået fra borgere fra hele Danmark og samtidig beklage, at man ikke har haft mulighed for at kontakte alle.