Oldtidsmarked på Hvolris

I weekenden 14.-15. september afholdes der Oldtidsmarked på Hvolris

12. september 2019, 08:53
1 af 2 Håndværkere fra vikingetid og jernalder valfarter til Hvolris Oldtidsmarked 14-15 september. Foto: Hvolris Jernalderlandsby
2 af 2 Mon krigerne sørger for ro og orden eller larm og ballade på Oldtismarkedet i Hvolris? Foto: Hvolris JernalderLandsby

Oldtidsmarked Når Hvolris Jernalderlandsby igen byder til marked, bliver det med nyt fokus i forhold til tidligere. I år præsenterer Hvolris nemlig også vikinger og jernalderfolk tilsat en strejf af bronze- og stenalder. Som konsekvens har markedet derfor skiftet navn til Hvolris Oldtidsmarked. - - - Viborg Nyt Museum, som vi hører under, vil i fremtiden beskæftige sig med tiden fra middelalderen og frem. På sigt skal Hvolris formidle oldtiden, og vi har besluttet at sætte fokus herpå allerede nu, fortæller Hanne Sørensen, daglig leder på Hvolris.

Hvolris Oldtidsmarked præsenterer først og fremmest mange forskellige spændende håndværk fra vikingetid og jernalder. Mange af boderne er arbejdende værksteder, hvor man er velkommen til at spørge løs. Der er forskellige sjove aktiviteter for børn, og der bliver gang i essen hos smeden. Blandt de nye deltagere i år bliver ”Vikinger på Rejse”. Maria Nørgård har med hesten Sokke opnået stor respekt for sit arbejde med at genskabe vikingernes rejsebetingelser, og på markedet vil hun blandt andet vise Sokke som vikingearbejdshest. Derudover byder markedet blandt andet på historiefortælling og musik.

Udover de mange håndværkere kommer der også krigere til markedet. Så vil det vise sig, om de sørger for ro og orden eller larm og ballade på markedet. Alle modige piger og drenge kan få en tvekamp med en drabelig kriger eller skyde til måls med bue og pil.

Nogle af håndværkene er fra endnu tidligere tider.

- Vi vil gerne opmuntre folk, der beskæftiger sig med bronze- og stenalderen til også at være en del af markedet. Det kan tage nogle år at opbygge den side af markedet, men vi starter i det små, siger Hanne Sørensen.

Entré koster 60 kroner for voksne. Der er gratis adgang for børn.