Solid butik runder de 110 år

Det er nu 110 år siden, at brugsen i Frederiks åbnede dørene for første gang. Det fejres med jubilæumsbanko på søndag

05. september 2019, 14:28
DagliBrugsen i Frederiks fejrer 110 års fødselsdag med et kæmpe jubilæumsbanko i Alhedehallerne. Foto: pia B. Jakobsen

Frederiks At være dagligvarebutik og at kunne fejre sin 110 års fødselsdag er noget af en bedrift i dagens Danmark. Når det alligevel er netop, hvad DagliBrugsen står overfor i Frederiks, skyldes det ikke bare dygtige og lokalt engagerede brugsuddelere. Det skyldes i høj grad også en loyal lokalbefolkning, der bakker op om deres butiksmiljø og vælger at handle lokalt.

- Kunderne må være glade for os. Vi er da også ejet af dem og ikke af coop, understreger uddeler Lars Krog. Han er meget bevidst om, at de lokale kunder er DagliBrugsens altafgørende livsnerve. Derfor skal fødselsdagen og den gode historie fejres og det på en anderledes måde.

Gevinster for over 50.000

Frederiks Brugsforening har lejet en af Alhedehallerne og åbner på søndag dørene for et jubilæumsbankospil med gevinster for over 50.000 kroner. Der er masser af lokalt sponserede gevinster i form af gavekort fra de øvrige erhvervsdrivende.

- Gevinsterne er også et tegn på, at man står sammen og bakker hinanden op i Frederiks, mener Lars Krog, der glæder sig over sammenholdet de erhvervsdrivende imellem.

DagliBrugsen har også selv har fundet mange gode gevinster frem. Blandt meget andet kan man vinde en Nexgrill med fem brændere, en cykel eller et års forbrug af Nutella.

Trænger man til kaffe og kage, kan det købes på stedet. Byens Kagemand har sørget friskbagte pølsehorn og foccaciebrød.

Lars Krog håber på masser af bankospillende gæster. Skulle dagen give overskud, går det til de lokale foreninger.

- Jeg glæder mig helt vildt, slutter han.

Frederiks Brugsforening er i øvrigt næsten lige så gammel som Frederiks by. Den opstod omkring Herning-Viborg-jernbanen, der åbnede i 1906.