Landsbyopgør forude

Lokaldysten kommer til Karup onsdag den 22. maj. Sidste år deltog cirka 600 borgere fra 0-90 år. Hvor mange kommer i år?

20. maj 2019, 14:05
Lokaldysten sidste år var en dundrende succes med omkring 600 deltagere, der nød fællesskabet og det gode vejr. Den 22. maj gentages successen Foto: Morten Marboe

Karup Lokaldysten er en del af Viborg Snapsting. Det handler om fællesskab, motion, sammenhold, konkurrence, hygge og ikke mindst gode oplevelser sammen med hinanden. Og der er præmier til alle byer, der deltager. Den landsby, som er mest aktiv og tilbagelægger flest kilometer pr. indbyggertal, vinder førstepræmien, som er på 7.000 kr. I år er der 15 landsbyer i Viborg kommune, som er med i konkurrencen.

Det er helt gratis af deltage og kræver ikke tilmelding. For at deltage kan man vælge at gå, løbe eller cykle. Der er tre forskellige ruter, og man må gerne skifte, lige så tit man lyster i de to timer, som lokaldysten varer. Gå-ruten er 1,36 km, løbe-ruten 3,49 km og cykel-ruten 6,86 km. Ruterne kan ses her: https://sites.google.com/view/lokaldysten-karup-2019

Alle kan være med, også kørestole, rollatorer, barnevogne eller løbehjul - alle kilometer tæller.

Søren Kjærulff Andersen fra arbejdsgruppen lover, at der vil være frugt og vand i målområdet under hele dysten. Efter de to timers motion vil der være et gratis traktement bestående af frikadeller og kold kartoffelsalat. Øl og vand kan købes til meget fordelagtige priser. AKTIV KARUP har sponseret en hoppeborg til børnene.

Bag Lokaldysten i Karup står: Onsdagsklubben, Karup Kultur- og Forsamlingshus, Jetcaféen, Jethallen, Aktiv Karup, KKIK, Landsbysammenslutningen, Karup Handelsforening samt Karup Borger- og Erhversforening.

Sæt kryds i kalenderen med det samme.