Hverdagens helte

Hvert år i maj afholder den kommunale dagpleje landet over Dagplejernes dag

20. maj 2019, 08:39
Foran Friplejehjemmet fik dagplejebørnene lov til at fodre gederne med grene. Det var en god oplevelse. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks I Frederiks havde de 12 dagplejemødre og alle børnene pyntet både barnevognene og sig selv, inden de gik i festligt optog gennem byen.

På turen gennem byen blev der tid til pauser med sang og lidt mundgodt ved både bager, læge, tandlæge, DagliBrugsen, skolen og foran Friplejehjemmet.

Ved Friplejehjemmet var det især dyrene, der trak opmærksomheden. De største og modigste af børnene fik lov at fodre gederne. De mindste nød selv en bolle i barnevognen, mens de nygerrigt betragtede det leben, der pludselig var omkring dem.

Fremme ved kulturhuset stod to frivillige, tidligere dagplejemødre klar med rugbrødsmadder, inden det var tid til en tiltrængt middagslur. Eftermiddagen stod på fri leg i Kulturhuset, og så var det tid til at komme hjem efter en begivenhedsrig dag.

Formålet med dagplejernes dag er at synliggøre dagplejen og det store stykke arbejde dagplejerne laver i det daglige. Susanne Madsen, som har været dagplejemor i 32 år, er glad for traditionen, som havde 50-årsjubilæum for få år siden:

- Vi får gjort opmærksom på os selv som faggruppe og vores arbejde med børnene, sagde hun blandt andet. - Dagplejen er et godt alternativ til vuggestuen. En dagplejemor har tre til fire børn fast. Det betyder, at børnene oplever et roligt og trygt miljø.

Vil du se flere billeder, så klik ind på ugeavisens hjemmeside www.ugeavisenkarup.dk