Aftale støtter op omkring sygehusbyggerier i Region Midtjylland

- Vi kommer ikke til at køre én eneste kran i garage. Med økonomiaftalen kan vi finansiere både kvalitetsfondsbyggerierne i Skejby, Gødstrup og Viborg samt de byggerier i Randers, Horsens o

04. juni 2013, 14:07

Det siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S) i en kommentar til den aftale om næste års økonomi, som Danske Regioner netop har indgået.

Han ser med tilfredshed på, at aftalen herudover rummer en beskeden vækst i driften.

- Det er altid sundt at tilpasse sine forventninger til realiteterne. Landet er i krise, og set i det lys er jeg tilfreds med aftalen, der giver mulighed for at fortsætte den økonomiske linje, vi har lagt i Region Midtjylland, siger Bent Hansen.

Inden for psykiatrien er det målet at skabe en mere moderne psykiatri, som er ligestillet med resten af sundhedsområdet. Fra 1. september 2014 og frem til 1. september 2015 indføres en ret til hurtig udredning og behandling, som svarer til rettighederne i det øvrige sundhedsvæsen.

- Det er et tiltrængt skridt. Vi kommer til at stille store krav til de ansatte i psykiatrien, men der bør ikke være forskel på de grundlæggende rettigheder, blot fordi sygdommen sidder i sindet, siger Bent Hansen.

Aftalen sætter fokus på patienter med lungesygdomme – blandt andet KOL og børneastma.
- Ved at opspore sygdomme tidligere kan vi hjælpe en gruppe patienter bedre. Det vil også gavne patienter med lungesygdomme, at vi i højere grad har landsdækkende retningslinjer for behandling. Her får de praktiserende læger en nøglerolle, siger regionsrådsformanden.

Læs aftalen om regionernes økonomi og pressemeddelelse fra Danske Regioner på www.regioner.dk