Tysk besøg i Havredal

24. april 2019, 14:48
En tysk landbrugsskole har været på besøg på Havredal Praktiske Uddannelser. Det blev en god oplevelse for alle parter. Foto: Privatfoto

Havredal De Praktiske Uddannelser i Havredal har de første 14 dage i april haft besøg af otte elever og to lærere fra Jugendaufbauwerk Dithmarschen/ Vaad. Besøget var en del af det europæiske Erasmus+ udvekslingsprogram, og eleverne arbejdede med på Havredal Praktiske Uddannelsers forskellige hold.

De tyske studerende var selvfølgelig også ud og se lidt af egnen. Blandt andet besøgte de et par gårde i området nemlig Elmegården ved Frederiks, som har en større malkekvægsbesætning, end tyskerne nogensinde havde set før. De var også på en minkfarm i Karup, hvor de her oplevede en landbrugsform, som er ret ukendt i Tyskland.

Eleverne fra Havredal er hvert andet år på en studietur til udlandet, men ellers er hverdagen i Havredal ikke så internationalt orienteret. Alle var derfor meget spændte på besøget, og hvordan man fik kommunikeret med gæsterne. Det viste sig som en god anledning til på hjemmebane at øve sig på at have udenlandske kolleger. Det støder mange af landbrugseleverne naturligt nok på i deres fremtidige arbejdsliv.