Efterlysning af bypedeller

20. april 2019, 16:02
Ole Kronborg, Karup-Kølvrå Byforum, søger bypedeller til blandt andet at føre tilsyn med og vedligeholde de nye shelters. Foto: Privatfoto

Karup I forbindelse med tilblivelsen af Karup-Kølvrå Byforum er et af indsatsområderne etableringen af en form for bypedel ordning i lokalområdet. Formålet med etableringen af denne ordning er, at lokalområdet selv i højere grad hjælper til med at vedligeholde og passe på alle de skønne arealer, der ikke er privatejede.

- Alle er velkomne, siger Ole Kronborg, der foreløbig er den eneste bypedel, der har meldt sig på banen. Ole Kronborg beder om, at flere vil melde sig hos ham de næste par uger. Han lover, at opgaverne ikke vil strække sig over mere end én ugentlig formiddag/eftermiddag i månederne fra april til godt hen på efteråret. Så har du lyst til at bidrage til et rent og rart bysamfund, kontakt Ole.

10.000 kroner fra Aktiv Karup

»Aktiv Karup” har netop holdt fest i JetHallen i Karup med musik leveret af GASBOX. Folkene bag arrangementet har valgt at sende 10.000 kroner, som er størstedelen af fortjenesten fra festen, ud til bypedelordningen. Pengene kan for eksempel bruges til indkøb af relevante remedier. Karup Borger- og Erhvervsforening stiller plads i hallen i Lunden til rådighed for den maskinpark, bypedellerne hen ad vejen kommer til at råde over, og når bypedellerne får behov for at komme ind og sidde til en kop kaffe, vil Karup Spejderne åbne Spejderhytten for de aktive folk.

I forhold til driften af de frivilliges rugbrødsmotorer har Ole Kronborg hørt lidt om, at lokale erhvervsdrivende gerne vil bidrage til den.

- Der skulle være chance for både lidt vådt og tørt i løbet af sådan en ”arbejdsdag”, lyder det fra områdets første-pedel, Ole Kronborg.

Det eneste, der mangler lige nu, er et par bypedeller eller fem.