Tilbygningen kan forandre hele huset

Når huset synes trangt eller forkert indrettet kan en tilbygning være et godt alternativ til at flytte

20. april 2019, 08:52
En til- eller ombygning giver ofte muligheden for at indrette sig helt på ny. Foto: Ingimage.com

Knap 20.000 kroner per kvadratmeter skal du forvente at skulle af med, når du vil realisere drømmen om en tilbygning og føje et kontor, teenageafdeling, tv-stue eller køkkenkarnap til dit nuværende hjem.

Og hvis det, du står og mangler for at opgradere huset til lige det, du drømmer om, er et badeværelse eller et køkken, hvor der er brug for mange fagentrepriser og dyre materialer, så er udgiften hurtigt det dobbelte per kvadratmeter.

Nogle tilbygninger er endda så omfattende, at de koster mere end det hus, de bygger videre på. Prisen er absolut den kedelige del af en tilbygning. Men der er bestemt også gevinster at hente på det.

En tilbygning gør det muligt at indrette sig på ny, og at husets centrum skifter. Det kan være, at du med en tilbygning i den ene ende af huset frigør et værelse i den anden ende, som kan gøre drømmen om et køkken-alrum muligt, eksempelvis. Eller en tilbygning kan gøre, at huset med den ideelle beliggenhed, men mangel på plads, bliver den perfekte ramme for hele familien.

Selv med få ekstra kvadratmeter kan man forandre hele huset og den funktion, det har. Så selv om de tilbyggede kvadratmeter er dyre, så skal man reelt fordele dem ud på resten af husets størrelse og se, om huset samlet set matcher den økonomi, man har bundet op i det.

Flyt eller byg?

De første 100.000 kroner af en tilbygning er ’gratis’. Så meget koster det nemlig i gennemsnit at flytte, og hvis valget står mellem en tilbygning eller en flytning, så kan man i hvert fald altid spare de 100.000 til flytningen.