Hvad skal Kølvrå Skole bruges til?

Fredag den 26. april inviterer Boligselskabet Sct. Jørgen alle interesserede til åben skole på Kølvrå Skole

19. april 2019, 08:16
1 af 2 - Der sker skisme noget nu! Anne Mette Primdahl, Boligselskabet Sct. Jørgen samt medlemmerne af afdelingsbestyrelsen for Granly og Ringparken Dorte, Gitte, Gitte, Cleo og Betty glæder sig til at få lov at tage Kølvrå Skole i brug igen. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 På Kølvrå Skole hænger stadig skabet med glemte sager. Er der nogen, der mangler et ur! Foto: Pia B. Jakobsen

VISIT Kølvrå Skole ligner sig selv, som den så ud, da den blev lukket ned i 2008. Der er pænt og rent overalt. Møbler er her ingen af, men væggene vidner om en svunden tid. I skabet med glemte sager hænger hårelastikker, et par armbåndsure og nogle husnøgler. På væggene i kælderen er stadig tegninger lavet for lang tid siden. Og på opslagstavlen i skolekøkkenet hænger plakater med kostråd og tips til god hygiejne.

Åben skole

Boligselskabet Sct. Jørgen købte Kølvrå Skole sidste sommer. Først her i februar fik de nøglerne. Rent juridisk var der mange ting, der skulle på plads først. Men nu er de klar.

- Planen er, at skolen skal være til gavn for så mange som muligt, fortæller Anne Mette Primdahl Nielsen, der er kommunikations- og udviklingschef hos Boligselskabet Sct. Jørgen.

Derfor inviterer Boligselskabet Sct. Jørgen nu til åben skole. Her kan alle byde ind med ideer til, hvordan den opgave kan løses.

- Tænk stort, fortsætter Anne Mette. Vi samler ideerne og ser, hvad der kan lade sig gøre.

Økonomisk skal de nye tiltag hvile i sig selv. Det er vigtigt, at man kommer rundt om alle aldre og begge køn. Og det skal styrke byen og fællesskabet på tværs.

Når alle de gode ideer er samlet, inviterer Sct. Jørgen til efterfølgende workshop den 15. maj, hvor man puljer de gode ideer og finder ud af, hvad man ønsker og har mulighed for at arbejde videre med lige nu.

Afdelingsbestyrelsen står bag

Sct. Jørgens afdelingsbestyrelse for Granly og Ringparken er beboernes talerør. En enig bestyrelse glæder sig til de mange muligheder, som indkøbet af Kølvrå Skole lægger op til. Ideer har de masser af. Det spænder fra fitness og gymnastik til mandekøkken, stenhugning og vandrehjem og meget andet.

- Vores håb er, at man med skolen kan inkludere alle, så alle føler, de hører til. Vi kan lære noget af hinanden, og vi skal undgå »dem og os, siger Dorte Sallingbo Smedegaard Olsen, formand for bestyrelsen og fortsætter:

- Vi vil byde alle velkomne, om vi så skal ud og stemme dørklokker.

I bestyrelsen er der enighed om, at man mangler et værested i Karup-Kølvrå. Et samlingssted, hvor man bare dropper ind til en uforpligtende kop kaffe en eftermiddag i ugen. Det vil skabe sammenhold. Uforpligtende fællesskaber er efterspurgte, Aktiviteterne på skolen skal styrke fællesskabet i en grad, hvor man ikke er bundet af det.

Vil du være med til at byde ind, er du velkommen til at dukke op på dagen, se skolen og bidrage med ideer.