Ny borgervejleder i Viborg Kommune

07. januar 2019, 09:05
Fra 14. januar næste år kan borgerne i Viborg Kommune møde Maja Kjærgaard, som skal hjælpe dem med at finde rundt i systemet. Foto: Pressefoto

Borgervejledning Viborg Kommune har fra 14. januar ansat Maja Kjærgaard som borgervejleder.

Maja kommer fra en stilling som sagsbehandler på Ydelseskontoret i Randers Kommune og har en bred erfaring med offentlig forvaltning fra forskellige job i region og kommune.

Den nye borgervejleder er uddannet kontorassistent med offentlig administration som speciale og har siden videreuddannet sig til kommunom med særligt fokus på konflikthåndtering og innovation.

Biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen glæder sig over ansættelsen og siger: »Maja har den helt rigtige profil til jobbet, og jeg er sikker på, at vores borgere vil opleve hende som en kompetent, hjælpende hånd, der kan guide dem, hvis de er faret vild i vores system.«

Den nye borgervejleder er Viborg Kommunes anden borgervejleder - en stilling, der kombineres med opgaver som receptionist i information og omstilling i Borgerservice.

Skal styrke dialog med borgerne

Gennem de seneste 11 år har Maja Kjærgaard arbejdet med intern og ekstern kommunikation og har haft rådgivning og vejledning af borgere som en central arbejdsopgave. Hun har derfor også den erfaring, der skal til for at opfylde et vigtigt arbejdsområde for den nye borgervejleder - nemlig at styrke kontakten og dialogen mellem borgere og kommunen.

Privat bor 34-årige Maja Kjærgaard lidt udenfor Skals på en stor naturgrund sammen med sin mand og tre børn. Fritiden bruger hun bl.a. på at designe tøj, at udvikle nye opskrifter i køkkenet og med bål og udeliv.