Din lokale telebutik i Kjellerup og Karup ligger i Thorning

Sådan lyder Land & Fritids slogan. Den lokale Land & Fritid har til huse på Bommen 11 i Thorning og er en del af en landsdækkende butikskæde i DLG koncernen.

03. juni 2013, 11:46
Fra venstre: Henriette Sørensen og Lone Jakobsen ved Royal Canin produkter.

I december 2008 stod den nye Land & Fritid butik klar, og Lone Jakobsen blev butikschef med ansvar for butik og detailhandel. De tre ansatte på stedet har en travl arbejdsdag. Udover Lone, er butiksassistent Henriette Sørensen også i butikken. Henning Møller arbejder på DLG"s lager.Bredt sortiment af varer

Land & Fritid har et bredt sortiment, blandt andet sælger de alt til hest og rytter, til katte og hunde, kaninburer, flue- og myreartikler, hegnspæle, elhegn og andre hegnsartikler, haveredskaber, legetøj, handsker, blomsterfrø, grøntsagsfrø og alle typer frø til landmændene.

"Hele huset"

I starten af dette år startede DLG Tele "HeleHuset," som er en pakkeløsning, hvor kunden kan købe tv-kanaler, bredbånd, fastnet og et billigt mobilabonnement med ekstra data og tale uden merpris.

- Så skal kunden kun henvende sig ét sted for kundeservice, og man får alt samlet på en faktura. Man sparer både tid, besvær og ikke mindst penge, fortæller Lone.

- Land & Fritid kan sælge hele pakken til konkurrencedygtige priser. Vi er også konkurrencedygtige på salg af mobiltelefoner, fortsætter Lone.

Smartphones

- Butikken sælger rigtige mange smartphones, og det er et godt valg, fordi de kan tåle at blive våde og få slag og støv. Landmændene bruger dem for eksempel til at hente programmer med vejrudsigter og kornpriser. De kan også hente DLG APP, hvor de nemt og effektivt kan bestille foder, diesel m.v. De sælges til alle aldersgrupper. Nogle ældre mennesker kan have svært ved mobiltelefonerne, så giver vi os tid til at lære dem at skrive og sende en SMS. Jeg synes, at vi yder en god service, og vi giver gerne råd og vejledning inden for alle varianter af vores produktsortiment, fortæller Lone.

God omsætning

Da Land & Fritid åbnede i 2008, havde vi en markant markedsføring for at brede kendskabet til butikkens eksistens.

- Vi delte rundstykker og reklamer ud ved hovedvejen A-13, og vi trak rundt med en reklametrækvogn i Kjellerup. Her delte vi bamser ud til børnene.

1. marts lukkede Land & Fritid - butikken i Karup. Det har givet os en del flere kunder. Rent faktisk er vi den eneste telebutik i Karup-Kjellerup-Thorning området. I dag har vi en rentabel butik, fortæller Lone.

En erfaren pige

Lone er en erfaren pige, der ved, hvad hun taler om. Fra 1986 til 2001 var hun ansat hos Dansk Shell, der også solgte foder til dyrene. I april 2001 tiltrådte hun ved DLG i Randers som kontordame, og i 2004 fik hun jobbet som afdelingsleder for DLG i Thorning. Da så Land & Fritid åbnede, fik hun samtidig ansvaret for den.

- Jeg er lidt af en blæksprutte og kan svare på ethvert spørgsmål fra kunden - lige fra plantebeskyttelse til dyrefoder. Men, jeg skal nu ikke have æren for hele den gode service. Henriette er guld værd for butikken. Hun ved alt om telefoni og inden for hesteområdet. I fritiden læser hun til "Equine Touch," der er massage af bindevæv til heste. Henning har været her i en menneskealder, og han er lokalkendt i området. Når han har fri, finder man virkelig ud af, hvor meget han arbejder, og hvor meget han holder styr på, fortæller Lone.

Godt sammenhold

Der hersker ingen tvivl om, at de tre ansatte har et godt sammenhold. De griner og smiler ægte til hinanden.

- Henning er god til at få os andre på højkant, når vi har en dårlig dag. Han er rigtig god at snakke med, fortæller Lone.

Lone bor på Karuphøjvej ved Skelhøje sammen med sin mand, Klaus Jakobsen og deres tre hunde, katte og høns. De har et nedlagt landbrug med 3000 kvadratmeter jord til. Lone er ikke til at slå ud af kurs.

- Jeg har en arbejdsskade i min skulder, men det tager jeg ikke så tungt. Skaden går aldrig væk, men jeg er så glad for mit arbejde, så jeg tænker ikke så meget over det. Jeg har et positivt livssyn og er god til at indordne og omstille mig. Jeg gider ikke sure hoveder og hader negativitet, slutter Lone.