Jul i Tyrol fyldte "Laden" til bristepunktet

Stor succes i Finderup.

16. december 2013, 10:01
De godt 80 fremmødte nød tyroleraftenen i Finderup Lade. Foto: Poul Vester

- Det er godt nok rigtig længe siden, der har været så mange folk, sagde formanden for Finderup Kirkes menighedsråd, Kjeld Bach, da han afsluttede aftenen på "Jul i Tyrol" i Finderup Lade.

Det var et spændt menighedsråd, der havde kastet sig ud i en ekstra begivenhed i forbindelse med den traditionsrige julekoncert i Finderup Kirke, en koncert der er blevet gennemført i mange år.

Man havde i fællesskab med kirkesangeren i Finderup, Anders Hald, besluttet at arrangere en Tyroleraften i Finderup Lade med musik, historie og ikke mindst sang.

De godt 80, der fyldte Laden til bristepunktet, kom til at opleve en særdeles veloplagt familie Hald, der foruden operasanger Anders Hald bestod af hustruen organist Henriette Hald og to af børnene Leonore på 7 og Gabrielle på 5 år. De to piger sang med af hjertens lyst. Endvidere var en orgelspiller, Søren Lind, samt en trommeslager, Tue Linder, med.

I næsten to timer holdt de tilhørerne i et følelsesmæssigt greb, hvor temaet var egen -oplevelser på rejser til Tyrol. Rejser som havde budt på store musikalske oplevelser. En særlig oplevelse var en tvillingefødsel for 5 år siden i det sydtyske..

Det blev fremhævet flere gange fra scenen, at målet var at kommet i lidt bedre julehumør. Så man sig rundt i salen, så det ud, som dette budskab gik rent ind. En stor aften i Finderup, fortæller Poul Vester i en pressemeddelelse.