Havde ikke kørekort - nu mister de bilen

Tre mænd kørte blev stoppet flere gange uden kørekort. Det koster dem bilen

09. januar 2022, 16:53

KARUP En 38-årig mand har en række færdselsovertrædelser bag sig, og nu har retten i Viborg bestemt, at bilen, der ikke er hans, skal konfiskeres.

Den 29. juli 2021 blev manden fra Kølvrå stoppet af politiet på Aarestrupvej ved Karup. Manden havde heller ikke denne gang et kørekort at vise frem.

Manden fik den 28. april 2021 en betinget dom på 14 dages fængsel med vilkår om samfundstjeneste og en bøde på 18.5000 kroner for overtrædelser af færdselsloven.

Den seneste dom var den sjette, som vedrørte manglende kørekort.

Og da den 38-årige indenfor de seneste tre år har gjort sig skyldig i manglende kørekort, blev det besluttet at konfiskere bilen. Samtidig skal manden 14 dage i fængsel.

En 45-årig mandlig bilist fra Bjerringbro har også været i retten i en lignende sag.

Den 15. august 2021 blev han klokken 23.40 standset af politiet på Bredgade i Karup.

Manden havde ikke noget kørekort.

Han erkendte sig skyldig. Indenfor de sidste tre år har han gjort sig skyldig i flere lignende overtrædelser, og derved mister han også bilen. Ud over konfiskation af bilen skal han betale en bøde på 10.500 kroner.

En 32-årig mand kørte den 9. maj sidste år på Ulstrupvej i Langå, da han blev standset af politiet. Han havde ikke generhvervet kørekortet, og der var samtidig tale om sjette gang uden kørekort.

Og lige som i de to øvrige tilfælde, mistede manden sin bil - en Saab. Herudover blev han i dømt 14 dages fængsel.