Rema 1000 i nyt samarbejde om endnu flere frilandsgrise

Nielli & Tommy fra Karup har allerede leveret de første frilandsgrise til Rema 1000s butikker over hele landet

05. januar 2022, 14:27
Rema 1000 har indgået endnu et partnerskab med en producent af de populære grise. Denne gang med en anden af Danmarks største producenter af frilandsgrise, parret Nielli & Tommy fra Karup.

KARUP Kunderne i Rema 1000 er vilde med danske frilandsgrise.

Siden discountkæden startede et partnerskab op med Peter & Lene, som er en af Danmarks største producenter af frilandsgrise, er salget gået forrygende. Faktisk har Peter & Lene i perioden næsten fordoblet produktionen af frilandsgrise, hvilket viser, hvor glade danskerne er for grisen, der fødes og starter sin opvækst på friland, har det højeste antal statslige dyrevelfærdshjerter og også er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Derfor har Rema 1000 nu indgået endnu et partnerskab med en producent af de populære grise. Denne gang med en anden af Danmarks største producenter af frilandsgrise, parret Nielli & Tommy fra Karup.

Kategorichef og indkøber med ansvar for fersk kød, Jonas Garly Sørensen, fortæller, at Rema 1000 med den nye aftale kommer til at sælge omkring halvdelen af alle de danske frilandsgrise, som bliver opdrættet.

- Vi er superglade for og stolte af, at vi nu har lavet en aftale med Nielli & Tommy. Det kommer til at betyde, at vi kan tilbyde endnu flere forskellige udskæringer og produkter af frilandsgris med høj dyrevelfærd. Hos os tror vi på, at fremtiden byder på lidt mindre, men lidt bedre kød og høj dyrevelfærd - uden at det koster en bondegård. Og det er lige præcis det, man får med frilandsgrisene – så vi er sikre på, at det er et område, som vokser sig større og større i de kommende år, siger Jonas Garly Sørensen.

Nielli Simmelsgaard og hendes mand Tommy driver en gård med frilandsgrise i Karup, der ligger mellem Herning og Viborg. Siden 2001 har parret haft frilandsgrise, og siden begyndelsen for 20 år siden er parret gået fra at have 300 søer til i dag at have over 1.000 frilandssøer gående.

Det har altid været parrets mål at have frilandsgrise – og den nye aftale med Rema 1000 betyder, at Nielli & Tommy nu har ro på forretningen med en fast partner og derfor fuldt kan koncentrere sig om gården og dyrene, fortæller Nielli Simmelsgaard:

- Vi ser det som en stor fordel, at vi sammen med Rema 1000 kan udnytte hele grisen og ikke kun sælger f.eks. kamme og koteletter – så vi håber naturligvis også, at partnerskabet bliver en god forretning. Derudover handler vi selv i Rema 1000 i Karup, og det giver en vis stolthed at kunne finde sine egne dyr i køledisken, siger hun.

En frilandsgris fødes i hytter på marken, hvor de går ude sammen med soen i de første godt fem uger. Når de bliver store nok, så flyttes de til stalde med masser af plads, frisk halm og med fri adgang til udearealer og frisk luft året rundt.

Nielli & Tommy har netop leveret det første grisekød til Rema 1000 – og over det næste år bliver alle deres grise solgt i Rema 1000s butikker landet over.