Varmepris på himmelflugt i Frederiks

Frederiks Varmeværk varsler en kraftig prisstigning på fjernvarme fra marts

01. december 2021, 18:34
Prisen på fjernvarme i Frederiks stiger kraftigt svarende til cirka 9000 kroner om året for et standardhus.

FREDERIKS Fjernvarmebrugerne i Frederiks kan se frem til at skulle have den store pung op af lommen fra marts måned.

Frederiks Varmeværk har således varslet en stigning i varmeprisen, der svarer til en årlig stigning på rundt regnet 9000 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter. Det vil sige, at prisen vil stige fra cirka 12.400 kroner til over 21.300 kroner om året. - Det er en meget stor stigning, og vi er trætte af, at skulle melde det ud, men vi kan ikke ændre på det, siger formanden for varmeværket, Wolfgang Schubert.

Årsagen til stigningen er de kraftigt stigende energipriser på verdensplan, således også på naturgas. Og på varmeværket bruger man naturgas til at fyre med.

- Når vi kigger på de omkostninger, vi har til at producere varme, så er kilowatt-prisen steget meget hen over året. Og da vi ikke kan andet end at bruge prognoserne til at forudse, hvad fremtiden vil bringe, så er vi nødt til at forholde os til det, siger han.

Fjernvarmeværket har i forbindelse med tidligere år været begunstiget af ikke at låse gasmarkedsprisen, men nu er det lige omvendt. Og det koster.

Varmeværket betaler for naturgas, men tjener penge på det strøm, det sælger.

Wolfgang Schubert understreger, at værket ikke skal tjene penge, men bare holde omkostninger og indtægter lige. Værket sætter ikke priserne højere op, end man kan se er nødvendigt til den tid.

Varmeværket forholder sig til de prognoser, der går til marts-april. Hvad der sker med priserne herefter, ved man ingenting om.

Wolfgang Schubert erkender, at nogen af brugerne måske har svært ved at skaffe de mange penge.

- Hvis priserne bliver ved med at stige, så hjælper en afdragsordning jo ikke, siger han.

Wolfgang Schubert fortæller, at man med varslingen sikrer, at folk har lidt tid til at forberede sig og lægge penge til side. Herudover kan man håbe på en varm vinter, lige som det måske hjælper at skrue lidt ned for varmen hjemme i stuerne.