Fredslyset er kommet til Karup

30. november 2021, 14:14
Fredslyset er kommet til Karup.

FREDSLYS Den flamme, som oprindeligt er tændt ved Den evige Flamme i Fødselsgrotten i Betlehem, og som det østrigske spejderforbund siden 1968 har bragt ud over hele Europa, blev hentet i Bjerringbro af Sct. Georgs Gildet i Karup.

Ved en flot ceremoni på Poul Due Jensens Plads med Minna Due Jensen som taler over Årets Fredslys-titel »Fred - et håb for fremtiden« blev Flammen overført til nye lamper og bragt til bl.a. Karup, Viborg, Kjellerup og Levring.

I Karup blev flamme efterfølgende brugt til at tænde et Fredslys på Soldaterhjemmet i Kølvrå, plejehjemmet Åbrinken og i Karup Kirke, hvor det alle steder vil være tændt i hele december måned indtil Jul.

Det skete alle steder ved en kort og smuk ceremoni og ved en gudstjeneste sammen med spejderne, som bragte Lyset med sig til juletræets tænding på Torvet i Karup.

Således har de unge og gamle spejdere i Sct. Georgs Gildet atter bragt julestemningen til vores lokalområde, så enhver kan få lejlighed til at tænde sit eget Fredslys og tage det med sig hjem.