Ole er årets breddedommer

73-årige Ole Johnsen fra Karup dømmer op mod 80 fodboldkampe om året. Nu er han blevet kåret til årets breddedommer i DBUs region to

30. november 2021, 11:20
Henrik Nystrup Kragh (tv), formand for Dommerområde 2 overrakte diplom og blomster samt to landskampsbilletter og begrundede udnævnelsen over for Ole Johnsen. Hædren kommer efter, at Ole Johnsen i en årrække har været en god fodbolddommer og mentor, som man kan regne med - både på banen og udenfor. Til højre ses Anders Vejlstrup, formand for Midtjysk Fodboldkommerklub. Foto: Hans Peter Johansen

FODBOLDDOMMER Forleden blev 73-årige Ole Johnsen fra Karup overrasket i Skals Idrætscenter, hvor han var i gang som dommer.

Det var Henrik Nystrup Kragh, formand for Dommerområde to og Anders Vejlstrup, formand for Midtjysk Fodbolddommerklub, der var kommet for at overrække Ole Johnsen diplom, blomster og landskampsbilletter.

Ole Johnsen er således blevet kåret til årets breddedommer i region to - en region med flere hundrede dommere. Derfor blomster, billetter og diplom.

- Jeg var totalt målløs, fortæller en glad Ole Johnsen.

Ole Johnsen flyttede til Karup fra Silkeborg i 1979 og spillede fodbold for KKIK i Karup-Kølvrå i en årrække, men da bentøjet ikke kunne lide de hårde tacklinger, valgte han i stedet at blive fodbolddommer.

Ole Johnsen tog dommerkort den 15. december 1983 i Sunds ved Herning Dommerklub og meldte sig efterfølgende ind i Viborg Dommerklub.

Ole Johnsen har dømt mellem 70 og 80 kampe om året indendørs- og udendørs. Og gør det stadig.

Ole Johnsen har desuden igennem en årrække været vejleder for nye unge fodbolddommere og ser en stor værdi i, at være de unge dommere til hjælp i deres første kampe og siden være mentor for dem, til de slippes løs på seniorkampe.

Det er blevet til næsten 2500 kampe som dommer siden 1983. I dag dømmer han serie fire og ned til ungdomsrækkerne. Han er også linjedommer i serie to. Endelige dømmer han indendørs kampe - både Futsal og almindelig indendørs fodbold.

Han kan selvsagt godt lide at være dommer.

- Det er det medspil og modspil, man oplever på banen, jeg godt kan lide. Det er sjældent jeg giver gule og røde kort. Jeg forsøger som regel at få det stoppet inden, men det kan selvfølgelig blive nødvendigt, siger han.

Ole Johnsen er tidligere idrætsbefalingsmand på flyvestationen i Karup, og er desuden kendt som orienteringsløber og korttegner i Karup Orienteringsklub og har været med til at tegne alle kort i Karup området og på Flyvestation Karup.

Herudover er Ole Johnsen en meget aktiv golfspiller i Karup Å Golfklub.

- Jeg løber cirka 15 orienteringsløb om året og spiller golf 100 gange. Der går ikke en uge, hvor jeg ikke gør et eller andet. Min GPS siger, at jeg i gennemsnit bevæger mig otte kilometer om dagen året rundt, siger han.

Ole Johnsen har tænkt sig at fortsætte sin dommergerning, så længe han kan.

- Jeg fortsætter indtil kroppen siger fra, eller når nogen fortæller mig, at jeg er blevet for langsom. Så kan det godt være jeg bare skal være vejleder og spille golf, siger han.