Frederiks-politikere får favoritudvalg

Pia Viller Arendt (V) og Anders Bertel (S) er kommet i de udvalg, de på forhånd har ønsket sig

20. november 2021, 06:25
1 af 2 Pia Viller Arendt fra Frederiks er kommet i kultur- og fritidsudvalget som næstformand og i ældre- og aktivitets-udvalget. To af hendes favoritudvalg.
2 af 2 Anders Bertel fra Frederiks har hidtil siddet som formand i beskæftigelses-udvalget, og det fortsætter han med i den nye periode.

VALG Karup-området bliver lige som i dag også repræsenteret med to kandidater i det nye byråd.

Det er en kendsgerning efter byrådsvalget.

Det er socialdemokratiets Anders Bertel fra Frederiks, der har siddet i byrådet siden 2013, som får en af pladserne.

Den anden sætter den nye Venstre-kandidat, Pia Viller Arendt fra Frederiks, sig på.

Den 46-årige lærer Anders Bertel, der i sin fritid er med i udvalgsarbejde hos AIF, fik 859 stemmer mod 1063 sidste gang i 2017.

- Jeg er godt tilfreds. Socialdemokraterne er jo gået lidt tilbage på landsplan og i kommunen, siger Anders Bertel.

Anders Bertel var nummer to på socialdemokraternes liste, men kandidaterne var sidestillet, så det personlige stemmetal var vigtigt.

Anders Bertel mener, han har en forklaring på, hvorfor han står stærkt i lokalområdet.

- Det lokale engangement, og at man passer sit hverv og skaber gode lokale resultater, er væsentligt, siger Anders Bertel.

Han har hidtil siddet som formand i beskæftigelses-udvalget, og det fortsætter han med i den nye periode.

Den 45-årige idrætskonsulent i Viborg Kommune og tidligere formand for AIF, Pia Viller Arendt fra Frederiks, kom i byrådet med 421 stemmer.

- Det er dejligt, at det lykkedes, og jeg er taknemmelig for de stemmer, jeg har fået, siger Pia Viller Arendt.

Hovedparten af hendes stemmer kom fra Frederiks-området, men der var også en del fra Viborg og flere andre byer.

- Via mit arbejde som idrætskonsulent har jeg kontakt til mange foreninger, og det er nok her jeg har fået de sidste stemmer, siger hun.

Hun er ærgerlig over, at Venstre-kollegaen Ole Kristensen eller Winnie Nielsen (S), begge fra Karup, ikke kom ind i byrådet. De fik henholdsvis 314 og 284 stemmer.

- Det ville have været godt at få repræsentation fra Karup-Kølvrå-området, men jeg vil ikke kun arbejde for Frederiks, men for hele Karup-Kølvrå-området - og det tror jeg også Anders Bertel vil, siger hun.

Pia Viller Arendt er kommet i kultur- og fritidsudvalget som næstformand og i ældre- og aktivitets-udvalget. To af hendes favoritudvalg.

Pia Viller Arendt er klar over, at hun som ny i byrådet, har mange ting, der skal læres.

- Jeg går meget ydmyg til opgaven, men jeg glæder mig til at komme i gang - velvidende, at der venter et stort stykke arbejde. Det er jeg klar til, siger hun.

I det nye byråd blev der til gengæld ikke plads til Allan Clifford Christensen (K) fra Karup, der frem mod valget skiftede fra Venstre til De Konservative.

Allan Clifford fik 180 stemmer mod 430 ved sidste valg.

Kristendemokraterne fik ingen pladser i det nye byråd. Knud-Gaarn Larsen fra Frederiks fik næstflest stemmer af de fem kandidater fra partiet, nemlig 92.

Johnny F. Andresen fra Karup-Kølvrå stillede op for lokallisten, men det blev kun til 41 stemmer, hvilket ikke var tilstrækkeligt til at få en plads.