På afgrundens rand - om samfundets møder med epidemier

Onsdag den 17. november om aftenen er der fordrag på museet i Viborg

13. november 2021, 16:46
Jakob Eberhardt, historiker og forfatter.

VIBORG Gennem historien har epidemier gang på gang skyllet hærgende hen over jorden og trukket et spor af død, sammenbrud og udslettelse efter sig.

Epidemibølgerne pressede de ramte samfund til det yderste og i nogle tilfælde helt ud over afgrundens rand. Med afsæt i sin bog Verdenshistoriens største epidemier. Fra pest til covid-19 fortæller historiker og fagjournalist Jakob Eberhardt i dette foredrag om nogle af de værste epidemiers gennemgribende konsekvenser for samfund og befolkninger. Det er imidlertid ikke alene historien om ufattelig lidelse, udslettelse og fuldstændigt kaos, men også om menneskets ukuelighed, opfindsomhed og tilpasningsevne. For hvordan lykkedes det samfundene at komme gennem epidemierne og videre, når de var overstået?

Jakob Eberhardt er historiker og fagjournalist og har skrevet en række bøger og artikler om historiske emner, bl.a. bøgerne Den blodrøde flod (Gyldendal, 2014) om den finske borgerkrig i 1918 og Verdenshistoriens største epidemier (FADL’s Forlag, 2016/2020).