Juletid er en travl tid for Byens Kagemand

Bagermester Lars Trier Nielsen og Co. fra Byens Kagemand i Frederiks er for længst gået i gang med de første af de mange julegodter

10. november 2021, 19:03
1 af 2 Bagermester Lars Trier Nielsen er klar med de lækre julesager. Foto: Morten Hallstrøm
2 af 2 Byens Kagemand er tidligere blevet hædret for sit fine bagerbrød.

JUL Allerede for en måned siden blev de første norske klejner og berlinere lavet hos Byens Købmand i Frederiks.

Siden er der blandt andet også blevet lavet honning-hjerter, der har brug for god tid til at blive lækre. Og sådan fortsætter det helt frem til juledagene. Det er med andre ord højsæson for bageriet, som Lars Trier Nielsen startede sammen med sin hustru, Iben, i 1984.

- Vi har rigtig travlt frem mod jul. Vi laver mange rugbrød, kager og småkager - det er det hyggelige ved det, siger Lars Trier Nielsen.

Han er fortsat glad for at være bager i Frederiks. Det går godt og bageren har klaret sig i en svær konkurrencesituation. Da han og Iben startede i Frederiks var der 1500 bagere i Danmark. I dag er der 450 plus filialer tilbage.

- Vi har vel været heldige med at gøre de rigtige ting. Vi er meget ærekære omkring det, vi laver, men det kræver også meget arbejde, siger han.

Bagermesteren har været god til at produktudvikle, og lige for øjeblikket har han stor succes med det midtjyske kagebord. Der går ikke en weekend, uden han leverer et.

Kunderne er i en radius af 25 kilometer.

- Vi vidste det ikke, da vi købte stedet, men vi ligger godt placeret i Frederiks. Meget centralt, og med mange stamkunder og kunder fra vejen, siger han.

62-årige Lars Trier Nielsen er lige så glad for at være bager som, da han startede, selv om han gerne vil undvære lidt af det administrative arbejde, som der er kommet meget mere af.

Bagermesteren har 32 ansatte. De kommer fra flere lande, både Kina, Ukraine, Polen og Grønland.

- Vi har en god diversitet på arbejdspladsen. Det fungerer rigtig godt med medarbejdere fra flere lande, hvis man har respekt for hinanden. Og det har vi hos os, siger han.