Jul i Østergade

Østergades butikker har fået godt gang i julehandlen

10. november 2021, 19:01
Butikkerne i Østergade står sammen: Fra højre er det frivillig hos Røde Kors, Ulla Brendstrup, Irene Søjborg fra Skoen, Mona Christensen fra Monas Blomster og Jeanette Nørgaard fra Bageriet Nørgaard. Foto: Morten Hallstrøm

JUL Det er en fordel for kunderne at butikkerne er samlet, og det er også en fordel for butikkerne. Så behøves kunderne ikke køre rundt fra sted til sted.

Sådan er det også i Østergade i Karup, hvor blandt andre bageren, skobutikken, blomsterbutikken og genbrugsbutikken holder til. De er alle klar til jul, og har været det et stykke tid.

For Mona Christensen hos Monas Blomster er det højssæson.

Der sælges meget pynt, blandt andet til gravstedet og døren. Der sælges dekorationer af forskellig art, og Mona Christensen kan også mærke, at folk mødes mere efter coronatiden. Der sælges en del værtindegaver for øjeblikket.

Irene Søjborg fra Skoen har også fået gang i julesalget. Hun sælger både julegaver, men også mandelgaver. Ud over skole har hun også herretøj, inklusiv strømper på salgslisten.

Jeanette Nørgaard fra bageren fortæller, at julekager og brød er i butikken. Bageren har rigtig travlt op mod jul.

Og Røde Kors længere nede ad gaden er også kommet i julehumør. Butikken flyttede til midtbyen sidste år, og det har man ikke fortrudt. Lokalerne er blevet store og flotte, og salget er stigende.

Lige nu sælges der en del julegaver. Pengene fra butikkens salg går i øvrigt blandt andet til lokal julehjælp. Pakkerne uddeles i samarbejde med menighedsrådet og Lions.

Pengene sikrer også sommerferie for børn, både i Frederiks og Karup. Røde Kors i Karup har også vågetjeneste, nørklere og besøgsvenner. I alt 120 frivillige er med lokalt.