Læserbrev: Vores foreninger mangler frivillige

22. oktober 2021, 14:26
Byrådskandidat Pia Viller Arendt skriver læserbrev om frivillige.

LÆSERBREV Vores foreninger mangler frivillige. Mange frivillige.

Derfor skal vi i Viborg Kommune bakke alle vores fantastiske foreninger op, og hjælpe med at motivere til frivillighed.

Hvordan gør vi så det?

Hvad med vi sætter frivillighed på skoleskemaet for vores ældste børn og unge, - så de allerede i en ung alder lærer, at frivillighed er en vigtig del af danskernes DNA?

Den yngre generation er nemlig blevet meget sværere for foreningerne at tiltrække, da der er sket en samfundsændring, som gør, at de ikke ser frivilligt arbejde som en naturlig del af deres travle hverdagsliv, - som min generation gjorde.

Da mine børn var små, - var det helt naturligt, at man som forældre blev frivillige i den lokale forening, når børnene blev medlem, og startede til fodbold, volleyball eller svømning. Det var der jeg for første gang blev frivillig i den lokale forening.

Sådan er det ikke længere. Derfor giver det god mening, at vi allerede i folkeskolen sætter fokus på frivillighed og dens vigtige betydning, - vi kan nemlig noget helt specielt i Danmark. Vi har et helt særligt foreningsfællesskab baseret på frivillige kræfter.

Det skal vi værne om.

Vi skal i Viborg Kommune derfor være med til at tydeliggøre den forskel som de frivillige er med til at udgør, - netop i deres lokalområde. Vi skal også hjælpe foreningerne med, at de får brugt de frivilliges kræfter korrekt, - så man udnytter de frivilliges kompetencer og gør opgaverne i foreningen interessant for den individuelle frivillige. Derved mener jeg også, at vi bedre kan rekruttere den nye yngre generation af frivillige.

Samtidig skal vi i Viborg Kommune også huske at hylde og anerkende de mange ildsjæle og frivillige som der er i vores foreninger nu, som hver dag trækker et kæmpe læs, og yder en fantastisk uvurderlig indsats.

Det vil jeg arbejde for i Viborg Byråd.