Formand: Erhvervslivet har brug for lufthavn

Midtjyllands Lufthavn er til gavn for det lokale erhvervsliv, og derfor er den økonomiske støtte godt givet ud, mener lufthavnsformand

18. oktober 2021, 14:40
Formanden for Midtjyllands Lufthavn, HC Østerby, mener, at det midt- og vestjyske erhvervsliv har brug for en hurtig forbindelse til København. Foto: Tom Laursen

LUFTHAVN Formanden for Midtjyllands Lufthavn, Holstebros borgmester, HC Østerby, mener, at ejerkommunerne bør give lufthavnen en chance mere med tilskud efter halvandet år med corona-nedlukning.

- Vi er begyndt at flyve igen med fuldt hus på morgen-afgangene, så vi skal give det en chance - vores erhvervsliv har - med lufthavnen - en direkte linje til København, siger han.

Langt størstedelen af passagererne er fra det midt- og vestjyske erhvervsliv, og han mener, at lufthavnen først og fremmest er erhvervslivets lufthavn. Mange virksomheder har brug for at komme hurtigt til hovedstaden.

- Man kan komme med den tidlige morgenafgang til møder i København og komme hjem og fortsætte i virksomheden samme eftermiddag - i stedet for, at det bliver en dagsrejse, siger han.

Han mener således pengene er givet godt ud.

- Ude i kommunerne gives der også mange penge til hele og halvtomme busser, der kører rundt, siger han.

Han fortæller, at lufthavnen fortsat stræber efter at få overskud. Man forsøger blandt andet med billige billetter til seniorer og unge mennesker.

- Og nu skal vi lige vænne folk til at komme tilbage efter coronapausen, og vi er godt på vej. Antallet af afgange er stigende, og vi har to morgenafgange, der er meget eftertragtede, siger han.

Jo flere rejsende desto flere afgange, hvilket i sidste ende gavner omsætningen i lufthavnen, pointerer han.

I januar - efter kommunalvalget i november - skal der vælges bestyrelse i lufthavnen, og det er den nye besætning i bestyrelsen, der skal være med til at bestemme fremtidens udvikling af lufthavnen.