Succes for årets Kartoffelfestival

Arrangørerne kan se tilbage på en vellykket Kartoffelfestival

10. oktober 2021, 20:20
1 af 6 Sidste år blev Kartoffelfestivalen aflyst på grund af corona, men i år vendte den tilbage og var en stor succes. Foto: Knud Gaarn-Larsen
2 af 6 Foto: Knud Gaarn-Larsen
3 af 6 Foto: Knud Gaarn-Larsen
4 af 6 Foto: Knud Gaarn-Larsen
5 af 6 Foto: Knud Gaarn-Larsen
6 af 6 Foto: Knud Gaarn-Larsen

FEST Fredag til søndag blev der afholdt en festival i kartoflens tegn i Frederiks.

Alle arrangementer blev gennemført som planlagt og de udendørs aktiviteter var begunstiget af det dejligste efterårsvejr.

Alle tre dage vejede flagalleens 84 flag igennem hele den lange hovedgade i Frederiks, og det var som sædvanligt et flot syn.

Festlighederne startede allerede fredag aften, hvor Alhedens Borgerforening havde arrangeret fællesspisning i Kulturhuset. Der var plads til flere, men omkring 85 deltagere var man godt tilfreds med. Og deltagerne var også godt tilfredse. De fik serveret middag i kartoflens tegn, og forretten med kartoffelsuppe var en positiv oplevelse for mange, som måske på forhånd havde tænkt, at det lød ikke af så meget.

Mentalist og tankelæser Karsten Sørensen leverede underholdningen, som forbløffede alle. Det var rent ud utroligt, at han kunne fortælle, hvad alle havde tænkt på eller valgt, alene ud fra hans kendskab til menneskets psykologi og intuitive reaktioner. Hver eneste af de opgaver, han havde sat sig selv på, blev løst, uden at han tog fejl en eneste gang. Næsten skræmmende.

Lørdag formiddag var solen fremme, da Høstmarkedet blev åbnet. Også her var der plads til flere, men der var et pænt besøg i de 3 timer markedet varede, og det så ud til, at der også blev handlet godt. I Pakhuset var der stuvede fuldt næsten hele tiden af besøgende, der kiggede på de udstillede malerier af malergruppen »Lyngpigerne«, og man ved da, at der i hvert fald blev solgt et maleri. Lyngpigerne lavede og serverede kaffe til alle, der ønskede det, og det kan naturligvis også være årsag til en del af tilstrømningen.

Høstmarkedet blev afsluttet med kåringen af »Årets Kartoffel«, som er den tungeste hjemmeavlede kartoffel, som bliver indleveret til konkurrencen. Sidste gang, som var i 2019, blev det en kåring, fordi der dengang kun var indleveret en enkelt stor kartoffel. Men denne gang var der reel konkurrence om titlen og den tilhørende vandrepokal. Prisen gik til Amalie Torping med en kartoffel, der vejede 368 gram

Lørdag aften var der kæmpe oktoberfest i Alhedehallerne. Festen blev arrangeret af AIF Alhedens Idrætsforening, og det blev en stor succes med næsten 400 gæster til spisning og efterfølgende bierfest med orkestret Gùnther Krautseppl.

Kartoffelfestivalen blev afsluttet søndag med Høstgudstjeneste i en pyntet kirke og med deltagelse af kirkens kor. Efterfølgende var der kirkefrokost og auktion over de donerede høstgaver og blomsterpynten fra kirken til fordel for Møltrup Optagelseshjem og Skt. Nikolajtjenesten.