Dengang i 50erne og 60erne

Vellykket temaaften i forsamlingshuset i Karup

09. oktober 2021, 15:07
1 af 3 100 mennesker var mødt frem til en aften i mindernes tegn.
2 af 3 Peter Skovmos Nielsen var en af tovholderne bag aftenen om 50erne og 60erne.
3 af 3 Mie og Johanne supplerede til tonerne af bl. a. Elvis Presley om udviklingen i film og musik og hvad det resulterede i af begyndende »ungdomsoprør«.

FORSAMLING Støtteforeningen for Karup Kultur- og Forsamlingshus afholdt forleden i samarbejde med Peter Skovmos Nielsen og Viborg Bibliotekerne ved Mie Olesen og Johanne Behrmann temaaften om byerne Karup og Kølvrå i 50erne og 60erne.

Der var fuldt hus med mere end 100 forventningsfulde deltagere, som fik samme menu som blev serveret til Karup Borger- og Håndværkerforenings 50 års jubilæum i 1957. Peter fortalte om udvikling i bolig og handel i de to bysamfund i perioden. Blandt andet at Kølvrå få år efter etableringen i begyndelsen af 50erne havde cirka 800 beboere og en gennemsnitsalder på 27 år.

Mie og Johanne supplerede til tonerne af bl. a. Elvis Presley om udviklingen i film og musik og hvad det resulterede i af begyndende »ungdomsoprør«.

Der var en fantastisk stemning ved bordene når der fra oplægsholderne blev givet lejlighed til at snakke om minder fra ungdommen om det var i 50’erne eller senere.

Næste store arrangement er d. 28. oktober hvor alle sejl sættes til med en country aften med Ester Brohus.