Kørte uden kort for 8. gang

44-årig mand fra Karup, der ikke har kørekort, fortalte betjente, at han lige havde sovet, selv om de så ham køre varebil

05. oktober 2021, 12:25

112 En 44-årig mand fra Karup er i Retten i Viborg i dømt 60 dages fængsel for at køre i frakkendelsestiden for 8. gang.

Manden, der nægtede sig skyldig, forklarede i Retten, at han den 14. juni 2020 ved 17-tiden sov på bopælen, og at hans varebil stod i indkørslen.

To betjente bankede på døren og efter at have åbnet døren forklarede han dem, at han ikke havde været ude at køre. Han bad dem om at mærke på udstødningsrøret og kølerhjelmen på bilen - for de var kolde. Han vidste ikke, om der var andre, der havde kørt bilen, men han ville ikke umiddelbart mene, at det kunne være tilfældet, da han kun havde et sæt nøgler til bilen på sig.

En af betjentene vidnede i sagen, og han fortalte, at betjentene bemærkede varebilen, der holdt stille på Godthåbsvej ved grillbaren i Karup.

Føreren ventede på at køre ud på Viborgvej. Da betjentene kørte forbi varebilen, registrerede betjenten nummerpladens nummer, og de kunne tydeligt se føreren.

Da betjentene så i registreret, at bilens ejer var frakendt førerretten, vendte de politibilen rundt og kørte retur efter varebilen.

Den var imidlertid væk. De fortsætte lidt ud ad Karup, hvorefter de slog hans adresse op og kørte derhen. Det var ikke langt fra grillbaren.

Der var gået maksimalt 10 minutter fra de så ham første gang, til de kom til adressen. Da tiltalte åbnede døren, var de ikke i tvivl om, at de var ham de så i bilen lidt tidligere.

Retten fandt politibetjentens forklaring for troværdig. Den 44-årige har udbedt sig betænkningstid i forbindelse med, om han vil anke eller ej.