Røde Kors har succes i Karup

Røde Kors i Karup har flere planer i den nærmeste fremtid

20. september 2021, 07:30

HJÆLP Røde Kors i Karup gør status efter godt et år med butik i midtbyen i Karup.

8. juli 2020 åbnede Røde Kors butikken i Østergade.

Formand for den lokale Røde Kors, Hanne Mette Thagaard, siger borgerne i Karup og omegn tak for den store opbakning.

- Det varmer, det giver yderligere gejst hos de frivillige og ikke mindst giver det os mulighed for at arbejde for det, der er Røde Kors’ formål, nemlig at støtte udsatte medborgere, udsatte familier, hjemløse og ensomme mennesker her i vort eget land, men også ude i verden, hvor katastroferne står i kø, siger Hanne Mette Thagaard.

Det er en omkostning at flytte en butik, og Røde Kors lånte knap 300.000 af Røde Kors centralt, men organisationen har mere end fordoblet vores omsætning, så det har givet os en mulighed for, indenfor det første år at betale lånet tilbage.

- Vi har yderligere doneret 50.000 til katastrofefonden, 25.000 til Etiopien, 25.000 til Hviderusland og 20.000 til Sundhedsklinikken i Aarhus, fortæller hun.

Desuden har Røde Kors traditionen tro fået mulighed for at give 12 børn fra Karup og Frederiks skoler en mulighed for en sommerlejr afholdt på Gudenådalens efterskole.

- Vi ved, at det betyder rigtig meget for disse børn at få den oplevelse, som de får i uge 30. En stor tak skal lyde til Frederiks og Karup skole for at stå for at finde de børn, der har glæde af oplevelsen.

Røde Kors I Karup har ca. 130 frivillige, hvoraf cirka 20 er med i mere end en aktivitet.

Man har 6 aktiviteter i Karup Røde Kors: Butikken, nørklerne, besøgsvenner, vågetjenesten, julehjælp og Landsindsamlingen. Man kunne godt bruge nogle flere hjælpere.

3. oktober foregår Landsindsamlingen for Røde Kors.

Røde Kors kan alle ånde lidt lettere nu end under corona-nedlukningen, så det medfører, at Røde Kors genoptager »Spis Sammen« i et samarbejde med Trivselspiloterne. Det kommer til at foregå 25. november på Soldaterhjemmet, så følg med i dagspressen og opslag i byen.

Røde Kors har fået del i Socialministeriets pulje til Røde Kors, som skal gå til at arrangere koncerter, så man på festlig vis og ganske gratis kan give lidt til de ældre, der har været hårdt ramt af pandemien. karup-afdelingen er efter ansøgning blevet tildelt Gas Box-duo, som synger Kim Larsen sange. De kommer til Karup d. 15. december.