Succes med Speciel Skills i Havredal

Fredag blev den første udgave af Special Skills afholdt i Viborg Kommune - og med stor succes

13. september 2021, 15:17
140 unge var i gang på Havredal Praktiske Uddannelser fredag.

UNGE 140 unge med særlige behov var samlet på Havredal Praktiske Uddannelser, hvor de blev inspireret og bedre klædt på til valg om deres fremtidige job efter skolen.

Lokale virksomheder præsenterede eleverne for forskellige fag indenfor bl.a. handel, omsorg, byggeri og transport, og igennem Special Skills Stafetten dystede de i discipliner som for eksempel at skrælle 300 g gulerødder, lægge chaussésten i en ramme og samle en vinreol på tid.

Samfundet har brug for, at alle biddrager og uddanner sig. Derfor er et arrangement som Special Skills enormt vigtig, så unge med udfordringer får mulighed for ekstra vejledning til at finde sin fremtidige rolle på arbejdsmarkedet.

- Det var en lærerig dag, og det var sjovt at prøve kræfter med de forskellige muligheder. Det var også fedt at føle sig velkommen på arbejdsmarkedet, til trods for mine udfordringer, fortalte en af de deltagende elever.

Special Skills begyndte på bo- og uddannelsestilbuddet Thorshøjgård i Ishøj i 2017. Ideen er at hjælpe udskolingselever fra specialklaser og -skoler til at finde ud af, hvilken retning de vil fortsætte i, når de er færdige med folkeskolen.

Allerede i 2019 lagde arrangørerne op til, at Special Skills skulle spredes til andre dele af landet, men corona bremsede for en stund den plan.