Byfest i Skelhøje

Det var en yderst tilfreds og smilende formand for Skelhøje Borgerforening, Eva Gejl Hermann, der søndag middag rettede en tak til Skelhøjes borgere for deltagelse i årets høstfest

07. september 2021, 19:19
1 af 3 Privatfoto
2 af 3 Privatfoto
3 af 3 Privatfoto

SKELHØJE Det var, sagde Eva Gejl, formand for Skelhøje Borgerforening, især de mange borgere, der frivilligt havde bidraget til det praktiske omkring festlighederne, der havde fået det hele til at gå gnidningsløst og til glæde for alle.

For bestyrelsens vedkommende var det mange dages forberedelser der kulminerede, og resultatet blev en velbesøgt byfest hvori mennesker i alle aldre deltog.

Vejret var også med festlighederne, solskin, skyfri himmel og næsten vindstille.

Festen var i høj grad i børnenes tegn, børne disco fredag aften, hoppeborg som velvilligt var udlånt af Alhedens Idrætsforening i Frederiks,samt brandbiler fra Jysk Brandmuseum i Kjellerup og Midtjysk Brand og Rednings lokalstation i Karup. Mandskabet på sidstnævnte bil fremviste stolt deres nye mobilsprøjte, og de havde endda medbragt en stabel plastik brandhjelme til de besøgende børn. Fædre og andre store drenge flokkedes om brandbilerne, og snakken gik naturligvis på hestekræfter og udstyr på bilerne.

Sirener og de gammeldags babu horn genlød jævnligt under det to timer lange besøg, og de mange børn stod i kø for at få lov til at sprøjte med vand fra en rigtig brandslange.

For de der havde lyst og for nogen måske især lidt mod, bød byfesten også på ponytrækning. Det blev et tilløbsstykke af rang, og de fem ponyer gik tålmodigt med vekslende ryttere på ryggen i henved to timer.

Loppemarkedet var velbesøgt, og omsætningen i teltet gik strygende.

Festen lørdag aften trak over et hundrede besøgende der nød spidstegt gris og mængder af lækkert tilbehør. Mange af gæsterne var mere end tilfredse med at festen i år foregik i et telt, som i gamle dage. Arrangørerne siger da også at det meget vel kan blive sådan også til næste år.

Ingen høstfest uden musik og dans, og i år var det en ung kvartet ved navn Funk Four fra Århus der leverede danseglad musik, alle de kendte hits fra de forgangne årtier, foran et veloplagt publikum der fyldt dansegulvet aftenen igennem.

Søndag gik det løs igen med at afmontere og pakke ned, og atter med hjælp fra mange frivillige hænder. Sidste punkt på programmet var Gudstjenesten i kulturhuset, efterfulgt af den traditionelle omgang sild med karrysalat, hjemmelavet naturligvis og meget velsmagende. Dertil øl og snaps som altid.

Arrangørerne regner med et overskud, og går det som man regner med og håber på, vil overskuddet gå ubeskåret til den ny legeplads som Skelhøje Borgerforenings bestyrelse lige arbejder på at få etableret.