Byfest i Skelhøje 2021

Det er ikke nyt at der afholdes byfest i Skelhøje, men i år fejrer Skelhøje borgerforening sit 100 års jubilæum, så derfor bliver der gjort lidt ekstra ud af det.

01. september 2021, 07:18
Næste weekend er der stor byfest i Skelhøje.

SKELHØJE Der er tænkt på alle aldre, når Skelhøje holder tre dages byfest med start næste weekend, og i år vender man tilbage til en gammel byfest tradition, nemlig at holde lørdagsfesten i et telt der stilles op på det gamle banegårdsterræn.

Festen strækker sig fra fredag eftermiddag hvor Gregers Laigaard, kendt og populær kromand fra Grønhøj, akkompagneret af hans søsters vokal underholder med sang og musik i en time sidst på eftermiddagen.

Fredag aften er børnenes, og Skelhøje Kulturhus er rammen om Børnedisco. Der er traditionen tro lege, konkurrencer og masser af fede præmier.

Lørdag er den store dag hvor bagagerumsmarked starter tidligt på formiddagen, dagen hvor købmanden sørger for kaffe og rundstykker til rimelige priser og især dagen hvor Skelhøje gæstes af store køretøjer fra dels Jysk Brandmuseum i Kjellerup, dels Midtjysk Brand og Redning der deltager med et slukningskøretøj . De lokale kan også være med, vognmand Aksel Josefsen udstiller sin sættevognstrækker, og en gammel kending, Knud Gaarn Larsen fra Frederiks udstiller sin åbne Ford A der er tæt på også at fylde 100 år. Det er maskiner for børn i alle aldre, så mød op og kig med. Hvem ved hvad der kan ske?

Der er Thaifood på programmet omkring middagstid, serveret fra Thaiambulancen, og i teltet er der fra middagstid og en time frem musik af Jonas Maagaard fra duoen Kort og Godt .

De hesteglade er der også tænkt på, så om eftermiddagen er der ponytrækning for børn på pladsen.

Markedsgæsterne er ubetinget dagens bedste indslag, og de vil fylde pladsen frem til klokken 18 hvor festmiddagen starter i teltet, og slutter når den nu engang slutter.

Søndag slutter det hele. Dagen starter med oprydning i teltet, hvor alle er velkomne til at give en hånd.

Traditionen tilsiger høstgudstjeneste, og dette holdes i hævd af sognepræst Gitte Thorsøe fra Frederiks kirke. Derefter er der sildemadder, øl og snaps i kulturhuset.

Arrangørerne håber på rigtigt godt vejr til 100 års festen, og byder alle interesserede indenfor til tre glade dage i Skelhøje.