Pengeregn over Karup-området

Fonden bag Andelskasserne i område Nord støtter lokale ildsjæle i Viborg Kommune, og det kan mærkes i Karup og omegn

31. august 2021, 10:00
Fonden bag Andelskasserne i område Nord har for første gang uddelt midler til sociale, kulturelle og kreative aktiviteter. I Viborg Kommune er mere end 134.000 kr. blevet fordelt mellem otte lokale initiativer og aktiviteter til glæde for lokalsamfundene, heriblandt Karup og Frederiks.

KARUP Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Det har Fonden bag Andelskasserne i område Nord nu gjort noget ved og for første gang uddelt midler og derved givet en økonomisk hjælpende hånd til otte udvalgte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene.

Fonden bag Andelskasserne i område Nord har tildelt mere end 134.000 kr., som er fordelt mellem Ørum IF, Alhedens Borgerforening, Alhedens Idrætsforening, støtteforeningen for bevarelse af Karup Kultur- og Forsamlingshus, Rødding Ungdoms- og Idrætsforening, Bruunshåb/Tapdrup IF, Viborg FF - amatørafdeling og Ulbjerg Idrætsforening. Det glæder Henrik Dalum, som er næstformand for Fonden bag Andelskasserne i område Nord, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

- Uddeling af midler er vigtigt for fonden, fordi vi på den måde understøtter lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfund. Herved bakker vi også op om de områder, hvori Andelskassens kunder lever og er aktive, siger Henrik Dalum.

For at komme i betragtning til nogle af fondens midler, skal aktiviteterne finde sted i fondens område samt fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber og dermed bringe mennesker sammen og være til glæde og gavn for en bredere kreds end initiativtagerne.

Onsdag den 25. august mødtes ildsjæle fra de otte initiativer i Andelskassen i Viborg for at modtage den store økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Viborg, Kåre Skorstengaard Nielsen også.

Fonden oplyser, at der i forbindelse med den næste uddeling af støttemidler er ansøgningsfrist fredag den 31. august 2021.