Ny bog om Lynx-helikopteren

Thomas Kristensen og Henning Kristensen Lynx skriver om Lynx-helikopteren - i aktion for Danmark

31. august 2021, 11:30
1 af 2 Den nye bog Lynx – I aktion for Danmark er klar til udgivelse. Dagen vil blive markeret med et arrangement på Flyvestation Karup den 2 september.
2 af 2 »Når man lander eller bliver sat af på Grønland, har man altid en speciel følelse i maven. Alt er så øde og afskåret. Jeg vil ikke kalde det frygt eller nervøsitet. Jeg vil kalde det respekt for naturen, landet og alt andet, der kan få betydning for, om man kommer hjem igen.« (uddrag fra bogen)

KARUP Danske helikopterpiloter fortæller i historien om Lynx-helikopteren i tjeneste for Forsvaret om at flyve ind i tsunamier, hente gidsler hjem og redde frømænd fra pirater. Tsunami rammer Grønland, sømandsgidslerne Søren og Eddy hentes i Somalia, rydning af ungdomshuset, piratjagt i Adenbugten og redning af franske piloter på Grønlands indlandsis er blot nogle få af de historiske begivenheder, hvor Lynx-helikopteren har spillet en vigtig rolle. Gennem næsten 40 år i aktiv tjeneste varetog Lynx-helikopteren vigtige opgaver og kritiske operationer i indland og udland for både Flyvevåbnet og Søværnet. Her var den en tro følgesvend for danske helikopterpiloter, når de trodsede vind, vejr og håbløse situationer.

I Lynx - I aktion for Danmark fortæller piloterne om utrolige oplevelser og dramatiske redningsaktioner. Fra øvelser og missioner i dansk luftrum til udstationering i Nordatlanten og piratjagt i Det Indiske Ocean, inviteres læseren indenfor i det spændende men benhårde liv som pilot i Eskadrille 723. Gennem dragende fortællinger, opløftende anekdoter og fantastiske billeder giver bogen et indblik i den planlægning og de tanker, piloterne gør sig i aktion med helikopteren.