Dansepar fra Karup: Det føles uvirkeligt

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er stadig i choktilstand efter den voldsomme brand på Borbjerg Møllekro forrige mandag. Det er svært at komme videre, fortæller de

28. juli 2021, 10:36
1 af 2 Midt- og Vestjyllands Politi fik natten til mandag for to uger kort før klokken 03.00 en anmeldelse om brand på Borbjerg Møllekro. De foreløbige undersøgelser af branden tyder på, at den var påsat. Det var en flok unge mennesker, der opdagede branden og alarmerede politiet.
2 af 2 Ashli Williamson og Bjørn Bitsch er netop vendt hjem fra en arbejdsferie i Kroatien. Foto: Joachim Ladefoged

BRAND Det midtjyske dansepar, de 10-foldige verdensmestre Bjørn Bitsch og Ashli Williamson fra Sangild vest for Knudstrup, vendte i sidste uge hjem fra en uges arbejdsferie i Kroatien. De er hårdt ramt.

- Det var den værste ferie, vi har haft, konstaterer Ashli.

Årsagen er, at Borbjerg Møllekro, som de i maj 2018 overtog sammen med venne-parret Malene og Mark Harpøth, natten til mandag for to uger siden brændte ned til grunden. Nyheden om branden fik de samme mandag morgen på hotelværelset i Kroatien. Det var Ashli, der fik beskeden.

- Da jeg vågnede, kunne jeg se, at Malene Harpøth havde prøvet at ringe flere gange. Det samme havde begge døtre. Der lå desuden en masse beskeder fra folk, som havde set nyheder. Jeg var helt paf og gik over til Bjørn og sagde, at han var nødt til at vågne. Der var sket et eller andet med kroen, fortæller Ashli.

Var i Kroatien

Parret var i Kroatien, da Ashli stiller op til formandsposten i verdensforbundet i dans. Der var en masse møder og telefonopkald, der skulle ordnes. De havde dog svært ved at fokusere på andet end kroen. De var i chok.

- De første dage gik jeg rundt og rystede i hele kroppen. Det var meget ubehageligt, fortæller Bjørn.

De havde mest af alt lyst til at tage hjem, men deres partnere og familie opfordrede dem til at blive. Der var alligevel ikke noget, de kunne gøre i Danmark.

Borbjerg Møllekro har en historie, der går 600 år tilbage, og stedet var parrets drøm.

De har ikke haft noget at gøre med den daglige drift, men har stået for forskellige arrangementer med dans og musik, blandt andet til sankthans. Parret har svært ved at forstå, at stedet ikke er der mere.

- Der er ingen ord, der kan beskrive det. Det virker som en film - det virker uvirkeligt. Vi har endnu ikke været på stedet efter branden, men når jeg ser billederne, får jeg det dårligt, siger Bjørn.

De foreløbige undersøgelser af branden tyder på, at branden var påsat.

- Jeg kan slet ikke have det i mit hoved. Det er meget ubehageligt, siger Bjørn.

Ashli og Bjørn har ikke taget stilling til kroens fremtid. Det har de ikke kunnet koncentrere sig om.

- Vi har overhovedet ikke snakket om fremtiden. Det er for tidligt. Det er jo ikke en eller anden moderne glasbygning, der skal bygges. Det er 600 års historie, der er gået tabt. Hvordan genopbygger man det?, siger han.