Dømt for skud på mand og bil med luftgevær

52-årig mand fik betinget dom og samfundstjeneste for at skyde efter bilræsere

26. juli 2021, 10:21

112 Det har fået retslige konsekvenser for en 52-årig mand fra Karup, at han en sommeraften sidste år i august skød med luftgevær i Karup, hvor han ramte en mand i ryggen med et hagl. Han ramte også en forbikørende bil.

Det har retten i Viborg slået fast, og den 52-årige mand er nu blevet idømt 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste. Domsmændene valgte at gøre dommen betinget på grund af mandens ellers gode personlige forhold. I retten forklarede den 52-årige mand, at han skød, fordi han ville skræmme de personer, som kørte ræs på vejen, men han ville ikke erkende sig skyldig i straffelovens §252, stk. 1 om hensynsløs farefremkaldelse eller at have begået hærværk mod en bil med sit skud.

Grønlig misfarvning

Af en politiattest fremgik det, at den mand, der blev ramt i ryggen af et hagl, et par dage efter episoden opsøgte Lægerne i Karup, som har registreret et rundt mærke med en diameter på 4 millimeter og lidt grønlig masfarvning.

Og netop det bevis sammenholdt med vidneforklaringer og tiltaltes egen afhøring var grund nok til, at han blev kendt skyldig.

Den 52-årige mand erkendte sig skyldig i, uden politiets tilladelse og under skærpende omstændigheder, at besidde et luftgevær, kaliber .22 samt 5,5 mm ammunition.

Han erkendte også at være i besiddelse af 1,77 gram hash til eget brug.

Den mand, der blev skudt i ryggen, havde nedlagt påstand om erstatning på 2.400 kroner, men retsformanden valgte at udskyde den beslutning på grund af manglende dokumentation for, hvad det reelle beløb burde være.

Med dommen har den 52-årige mand fået konfiskeret sit våben.